zaterdag 8 juni 2013

Rubio es un amor

De dagen vliegen om. Tja, we hebben het dan ook best druk met al dat hondenspul. Rubio, de mooie blonde Spanjaard, heeft het ook weer prima naar zijn zin bij ons. Ik werd er trouwens door een Saarloos vriendin op gewezen dat Rubio blond betekent. Hoe toepasselijk. Ze denken daar in Spanje echt na over de namen, hahaha.
Maar goed, hij is dus echt een schatje. Lief voor de andere honden en ook de katten heeft hij al ontmoet, dat ging ook helemaal top! Hij is gek op spelen, met de andere honden maar ook met de mensen. Spelen met een touw is favoriet, maar ook ballen en zelfs plastic flesjes vindt hij geweldig. Dat laatste is hier eigenlijk geen speelgoed, maar meneer had het "gevonden" op de tuintafel, waar hij dus gewoon uit enthousiasme bovenop sprong. We hebben dat natuurlijk direct gecorrigeerd maar eigenlijk lagen we dubbel van het lachen. Gewoon met 4 poten tegelijk de lucht in, het lijkt wel een Saarloos. Trouwens, er zijn meer overeenkomsten. Iedereen die een Saarloos heeft, kent het "praten" wel. Een Saarloos blaft niet echt, hij woeft meer, en dan een lange aaneensluitende woef. Klinkt als: Woehoehoehoewoe... Nou, dat doet die gekke Spanjaard dus ook. Geweldig vinden wij dat. Ook als hij met je wil spelen (of met de ander honden) en hij gaat je uitdagen maakt hij van die leuke geluidjes. Het is een echte grapjas.
Hij is ook best slim, leert snel. Zit kent hij al, en we zijn bezig met af. Hij waakt ook al. Als hij iets hoort, gaan die oren naar voren, staart omhoog en hij gaat kijken wat er aan de hand is. In een enkel geval gaat hij ook blaffen. Wat een schattig schor blafje heeft hij. Heel grappig om te horen.
Gisteren gingen we voor het eerst naar het bos, natuurlijk hielden we hem toen aangelijnd. Maar vandaag mocht hij al los. Blijft keurig bij de roedel. Even kregen we de schrik. Het bospad loopt op een gegeven moment vlak langs de wei van een boer. Toen Sara wat jonger was, sprong ze regelmatig de wei in en ging daar lekker dollen. Als de koeien er stonden, kon je aan hen zien dat Sara er liep. Ze stonden allemaal naar haar te staren. Inmiddels weet ze dat het niet mag. Vandaag had Rubio dezelfde streek uitgehaald. Gelukkig was de wei leeg, geen koeien. Hij was even helemaal door het dolle, tja, en toen kon Saartje het toch niet laten en sprong er natuurlijk achteraan. Mmmm, 2 dolle honden in de wei. Gelukkig kwamen ze al snel terug, toen ze merkten dat ik toch wat geïrriteerd was. Maar dat was ook de enige ondeugende streek van de hele boswandeling. Verder luisterde meneertje prima. Kwam gelijk als ik riep (en dan natuurlijk direct snoepje erin...)
Rubio zou een perfecte Topdog zijn. Hij leert snel, dus ik heb hem zo opgeleid. Hij is lief. Hij is speels. Kan goed tegen autorijden. Kan een poosje alleen zijn. Er zit flink wat pit in. Tja, wat wil je nog meer. Mmmmmm, ja, ja, we overwegen het....
Na een hele dag buitenspelen en dollen in het bos, is het spul nu binnen. Ze hebben allemaal een bot gekregen. Rubio kiest ervoor om in de bench te gaan liggen. Prima, als hij dat wil, mij best.
Rust in de tent, tja dan merk je ineens niet meer dat je 5 honden in huis hebt. Morgen wordt weer een drukke dag, dan krijgen we Doerak op visite. Even kijken hoe dat gaat, want de bedoeling is dat hij een weekje komt logeren. Ben benieuwd.