In loving memory: Bass

Lieve Bass, hij kwam eigenlijk per ongeluk in ons leven. We vingen honden op, die uit Spanje kwamen en hier een nieuw leven wilden opbouwen. ( via I respect animals ) Deze honden bleven vaak kort bij ons, en vonden dan een gouden mandje. Bass kwam ook naar Nederland. Door allerlei omstandigheden kwam  hij van het éne opvang gezin in het andere. Het zicht op adoptie werd steeds moeilijker... en hij kwam uiteindelijk bij ons terecht. Ik zeg altijd gekscherend, wij hebben Bass niet uitgezocht, hij heeft ons uitgezocht. Bass had het bij ons enorm naar zijn zin. Hij was gek op de andere honden in de roedel en vond het heerlijk om over de hei te rennen met "zijn" dames en kleine teckelvriendjes.
Bass had ook een gebruiksaanwijzing. Alleen zijn vond hij niet zo leuk, zelfs niet als er nog vijf andere honden van de roedel thuis zijn. Om dit aan ons duidelijk te maken, sloopte hij alles wat los en vast zat. Ach, gelukkig is ons huis daarop aangepast. Wij hebben niets nieuws staan, alles is oud of tweedehands. Dat scheelt, want dan hoef je ook niet zo verdrietig of boos te zijn als er weer eens iets gesloopt is. Maar toch vond ik het niet prettig, niet zozeer vanwege de tijdschriften die in 100.000 snippertjes door de kamer lagen, maar vooral omdat het duidelijk was dat Bass op die momenten ongelukkig was. Vandaar dat Bass altijd overal mee naartoe mocht. Nou ja, niet echt helemaal mee, maar wel in de auto. En het vreemde was, als Bass in de auto was, was het goed. Ook als hij dan dus even in de auto moest wachten. Bass heeft mij veel wijze lessen geleerd. Hij heeft mij geleerd om creatieve oplossingen te zoeken, om niet op te geven maar geduld te hebben en hij heeft me laten zien wat het betekent om trouw en dankbaar te zijn. Bass was een zeer lieve rustige hond en heeft mij geholpen met verschillende cliëntjes in mijn praktijk. Bass was een geweldige therapiehond.
Bass heeft slechts twee jaar bij ons mogen wonen, maar heeft een onvergeetbare indruk op ons gemaakt. Wij zullen Bass dan ook enorm missen!
"Run free" daar over de regenboogbrug lieve Bass, speel fijn met Mira en Cloë en al die andere lieve honden die jou zijn voorgegaan..... Wij zullen je nooit vergeten!


Bass is overleden op 26 februari 2015. R.I.P. Bass


Ola, ik ben Bass
Jazeker, Bass met dubbel ss. Dat is een Spaanse naam en betekent laag. Dat is weer omdat ik wat laag op mijn poten sta. Ik vind dat zelf nog wel meevallen, zeker als je het vergelijkt met die twee teckels hier. Maar goed, toen ze mij die naam gaven in Spanje wisten ze nog niet dat ik hier in Nederland zou gaan wonen bij Jan en Gerrie en hun roedel. Dat wisten Jan en Gerrie zelf ook nog niet, eerlijk gezegd. Ik kwam namelijk eerst in opvang. Maar ik had al snel besloten dat ik zou gaan blijven. Kijk, bij ieder ander huis zorgde ik gewoon voor zoveel problemen dat de mensen mij weer terugbrachten bij Jan en Gerrie. Uiteindelijk hebben die maar gezegd dat ik mocht blijven. Tuurlijk, dat wist ik toch allang, hahaha.
Ik ben een kruising Beagle, een reu (nou ja, dat was ik.....) en ik ben geboren in 2006, geloof ik.... ik weet het niet precies zeker meer.... Over mijn verleden wil ik niet veel kwijt. Laten we het er maar op houden dat sommige mensen in Spanje eigenlijk geen hond verdienen. Maar hier heb ik het reuze naar mijn zin. Ik ben gek op de andere honden van de roedel en natuurlijk op mijn baasjes. Ja, hier kan ik wel oud worden mensen. Jullie zullen er wel van alles op lezen op dit blog.
Dus, gegroet van een zeer gelukkige Beagle (of zoiets)

Geboortedatum: waarschijnlijk ergens in het jaar 2006
Geboorteplaats: Spanje