vrijdag 1 maart 2013

Familie overleg

Onlangs hadden we een belangrijk familie overleg. Jan, Kevin, ik en Sara, Luna, Chloe en Sam waren van de partij, ja zelfs de katten hadden een stem. Familie overleg met de honden en katten, hoor ik u denken. Jazeker, want zij zijn toch een beetje de reden van dit familie overleg. Het gaat namelijk om de TUIN.
Een lastig punt. Ieder heeft namelijk zijn eigen invulling bij het woord tuin.
Jan: vindt het belangrijk dat de tuin en netjes en verzorgd uitziet, hij vindt het leuk om druiven te telen en wijn te maken, hij vindt een kasje met augurken, tomaten en komkommers leuk, een waterpartij (klein vijvertje) lijkt hem ook geweldig en hij houdt van rozen, kanperfoeli en weet ik veel wat allemaal niet meer.
druiven voor de wijn, netjes achter de omheining natuurlijk....

prachtige rozen (zolang de honden er niet bij kunnen.....)

kattentuintje met mooie plantjes, weer veilig achter een hekwerk.....

Gerrie: vindt het heerlijk om lekker te kunnen ontspannen in de tuin, ligstoel, beetje zonnen of een boekje lezen.
 
relax.....
 
Kevin: een BBQ met bier en vrienden en een vuurkorf is ook wel leuk.
 
 
Katten: een plekje om in het zonnetje te kunnen liggen zonder dat de honden je voor je voeten lopen, een boompje om in de klimmen is ook wel leuk!
Honden: spelen en ravotten en liefst ook graven......

spelen, dollen, rennen....

lekker graven....


U ziet het dilemma, niet alle opties sluiten bij elkaar aan.
Er moest dus ernstig onderhandeld gaan worden. Op dit moment staan er druiven en een kruidenrek, netjes achter gaas, want.... hondjes.

kruiden netjes achter een omheining vanwege de honden...

Achterin drie kuipen met water en waterplantjes. Achter het kippenhok een kasje en een "kattentuin", met sierplantjes ook weer omheind. Maar... het stuk wat niet omheind was, was in mum van tijd door onze lieve viervoeters verwoest. Geen grassprietje meer te zien en kuilen waar je U tegen zegt. Jan kan dat niet echt waarderen. Dus.........
Na wat wikken en wegen hebben we dan de oplossing gevonden. Jan geeft zijn druiven op, ja sportief toch! De honden krijgen een ren, die ongeveer de halve tuin beslaat, maar dan mogen ze dus niet meer in de andere helft van de tuin. Vervolgens kunnen we dan de kattentuin omheining weghalen en van "onze helft' van de tuin een leuk aangelegd tuintje maken. Het kasje blijft achter het kippenhok, de kruiden gaan tegen de wand van het kippenhok en verder kunnen er plantjes worden gepoot waar manlief het maar wil. Zo kunnen de honden toch nog rennen, spelen en zelfs graven, kan Jan tuinieren, ik lekker in het zonntje een boekje lezen en zoonlief een pilsje pakken met zijn maten, ja zelfs de katten kunnen in de appelboom klimmen en naar de rondracende honden kijken. Iedereen tevree. Maar voor het zover is, moeten wel eerst de handen uit de mouwen worden gestoken......

En de katten kunnen vanuit de appelboom naar de rondracende honden kijken....