maandag 1 april 2013

Voor al uw grond en graafwerk....

Wat een heerlijk zonnetje vandaag. Echt genieten! Daar waren we wel aan toe. En, als klap op de vuurpijl hadden we een wandelafspraak met Wim en Sanne en hun viervoeters: de lieve kleine Oak en zwangere Katie. We hadden om 2 uur afgesproken bij de laatste parkeerplaats op het Rozendaalse veld. Wij waren iets aan de late kant, dus toen we aankwamen stonden ze al te wachten op de heuvel.
Ik was al eens met Sara en Luna bij Sanne geweest, maar toen was Katie er niet, zij had toen haar love date. Ik vond het erg leuk om het moedertje in de dop te ontmoeten. Wat een schatje is dat toch ook! Oak was in eerste instantie nog een beetje voorzichtig, het was ook zo spannend allemaal. Maar gaandeweg de wandeling veranderde dat en kwam ze ook lekker los. We kwamen veel andere hondjes tegen. Een golden retriever pup van 7 maanden, die vond ons wel leuk hoor! Erg interessant al die hondjes. En we kwamen zelfs een andere Saarloos tegen. Ik was hem al eens eerder tegen gekomen op de hei.
Boven op de heuvel vond Chimo het helemaal geweldig, hij kon daar naar hartelust graven. Tjonge, daar ging hij helemaal in op. Chloë had het ook erg naar haar zin, want ze had een nieuwe vriend gevonden. Wim..... met de snoepjes......
Maar de wandeling ging door en bij ons "borstelboompje" bleven we weer even staan. Luna is op dit moment erg aan het verharen en moest dus echt weer even geborsteld worden. Tja, en dan wil Chloë ook erg graag en ook Sara wil dan natuurlijk even. Chimo had het weer druk met graven. En Sam? Die stond daar nou net al het zand op te vangen. Tja, dat vind hij geen probleem, het is per slot van rekening een dashond, gemaakt om lekker onder de grond te jagen, dus een beetje zand op meneer, maakt hem niks uit. Even schudden en weg is het weer.
De wandeling ging weer verder en Jan liep met Chimo wat achterop. Chimo had het maar druk met van alles, andere hondjes, weer even graven, druk, druk, druk. Maar Sara miste hem en kwam hem dan gewoon even ophalen. Hé jij, bij de roedel blijven! Ja, dat duurt niet lang en dan kan kleine Chimo gewoon los lopen hoor, Sara let wel op hem. Luna moest op een bepaald moment wel even aangelijnd worden. Dan gaat ze weer zo op Sara letten, dat het niet leuk meer is. Sara heeft dan geen bewegingsvrijheid meer en wordt constant in haar poten gebeten door Luna.Tja, dan maar aanlijnen. Dan kan Saartje ten minste weer lekker vrij rondhuppelen.
Voor we het door hadden waren we al weer op de heuvel aangekomen. Onze auto stond wat verder weg aan het weggetje geparkeerd, dus ging ik hem even ophalen, zodat we niet met al die honden over de weg hoefden. Dat vond Saartje wel een beetje gek, maar na even roepen bleef ze toch bij Jan, Wim en Sanne en al de hondjes. Tja, en toen kwam het afscheid. Natuurlijk gaan we zeker nog een keertje afspreken, want het was reuze gezellig! Maar als over 3 weken de pupjes van Katie geboren zijn, gaan we zeker ook op kraamvisite. Nee, alleen op kraamvisite, alleen kijken dus!!!!Want wij zitten nu toch echt helemaal VOL. Er kan echt geen hond meer bij.
Eenmaal thuis kreeg het spul eerst eten en toen....... sssssst, lag alles in mum van tijd te dromen......
Wat een rust...............


boven op de heuvel stonden Wim, Sanne, Oak en Katie al te wachten.

hé leuk, een nieuw vriendje....

wat een ruimte om te spelen.....

ik vind jou heeeeel lief......

Chimo, voor al uw grond en graafwerk...

maakt niet uit, dat schud ik er zo weer af.......

hé, waar gaat mijn vrouwtje heen?
Sara, kom hierrrrrrr......

Dus, Sara bleef toch maar bij de roedel....


Ssssssst, ik slaap...

snurk, snurk, wij ook.....