vrijdag 26 april 2013

Lekker badderen en een massage

We merkten gisteren al dat Sauce erg veel zit te bijten en krabben. Jeuk, jeuk, jeuk. Geen ongedierte, dat hebben we natuurlijk eerst bekeken. Beetje rode huid hier en daar. Ook twee wondjes, één in de oksel van zijn rechtervoorpoot en één bij waar ooit zijn balletjes zaten (Ach......) Ook schudt hij veel met zijn kop, zijn oortjes zijn wel vies. Dus vandaag is het verzorgingsdag. Eerst onder de douche, lekker wassen met allercalm. Speciale shampoo voor gevoelige huid. Nou, het wit van zijn vacht was ineens veel witter. En hij voelt zo lekker aan nu!!!! Daarna wondzalf op de plekjes en natuurlijk een uitgebreide massage om ervoor te zorgen dat hij het er niet direct weer aflikt. Nou, dat vond meneer wel wat hoor. Ging er speciaal voor op zijn rug liggen zodat zijn buik ook "behandeld" kon worden. Na de massage even oorcleaner in de oortjes en snel naar buiten. Schudden met die kop, van links naar rechts... weg met de viezigheid. En nu ligt onze mooie Wilg op een botje te knagen. Ja, volgens mij heeft hij het hier best naar zijn zin. En wat een kroeldoos is het zeg.
Maar hij snapt natuurlijk nog helemaal niks van basiscommando's. Dus ben ik met hem begonnen aan oefening "zit". Om het uur of anderhalf uur moet hij even "zit" voor een snoepje (lees brokje). Dat herhaal ik dan een keer of drie. De eerste keer snapte hij er echt helemaal niks van. Hij rook het snoepje en hoorde zit, maar had geen idee wat er van hem verwacht werd. En dat mens maar op zijn kontje drukken.... Uiteindelijk ging hij zitten en.... hééé hij kreeg een snoepje. Hij kan het nog niet uit zichzelf, maar ik hoef al minder druk op de achterhand te leggen om hem te laten zitten. Er zit dus duidelijk verbetering in. Komt goed mensen.
Ook heeft hij zijn plekjes in huis al ontdekt. In de slaapkamer heeft hij het kleedje van Chloë "ingepikt". Nou, eerlijk gezegd ligt Chloë gewoon binnen op haar kussen 's nachts, maar heel af en toe wil ze wel eens even in de slaapkamer komen liggen, dus ligt er voor haar wel een kleedje in de slaapkamer. Maar dat heeft Sauce dus tot zijn slaapplaats gebombardeerd. Geeft niks, vannacht kwam Chloë even kijken, zag dat haar kleedje bezet was en ging gewoon weer lekker binnen op haar bed liggen. Binnen heeft Sauce al even op het bed "algemeen" gelegen. Tja, dat is dus een kussen voor algemeen gebruik, niet echt van één van de honden. Dan ligt Sam erop, dan Sara en soms Luna en nu dus ook Sauce. En hij heeft ook even in de bench gelegen. Lekker rustig als je er geen zin in hebt dat Sara komt "mutsen". Ja, meneer voelt zich al helemaal thuis hier hoor.