maandag 15 augustus 2016

Django's vakantie

Een zacht gezoem stijgt op uit de prachtige paarse bloemetjes van de heide. Zonnestralen verwarmen mijn blote armen. Om mij heen springen drie jonge wolfjes en een herdershond. Jan loopt naast mij met Saartje aan de lijn. Het is vakantie en wij genieten van de natuur, van het lekkere weer en vooral van het plezier van de hondjes.
Met het pootje van Django gaat het gelukkig alweer stukken beter. De antibiotica slaat goed aan en de bult is al aanzienlijk kleiner en wat vooral fijn is, hij lijkt er totaal geen last meer van te hebben! Met Sara gaat het ook weer helemaal de goede kant op. De therapie in de waterbak doet wonderen! Ze zet haar pootje weer netjes neer en maakt mooie lange stappen. We houden het vooralsnog bij kleine wandelingen aangelijnd, maar vandaag even ietsje langer. Niet teveel, want ik blijf nog wat voorzichtig met haar. In eerste instantie trekt ze iets, ze vindt het niet zo tof dat ze niet los mag, maar al snel legt ze zich bij haar lot neer en geniet ze van de omgeving. Overal even een klein plasje om alle andere hondjes te laten weten, dat zij ook weer van de partij is.
Kira rent op volle toeren af op de plekken waar normaal gesproken water ligt, maar komt van een koude kermis thuis.... het water is op. Enigszins teleurgesteld rent ze met de drie Saarloosjes verder vooruit. Onderweg komen we andere hondjes tegen die even begroet moeten worden.
En als we bij de grote plas komen, wordt het geduld beloond, hier is nog wat water om in te spetteren. Lekker even de pootjes afkoelen en een slokje drinken. Halverwege de wandeling stoppen we even bij de schaduw van een boom. Sara, Kira en Django gaan er lekker bij liggen. Even uitrusten, dat is vooral voor Sara wel even belangrijk.
Dan nog een stukje wandelen en voordat de parkeerplaats in zicht is, lijnen we Django en Wyakin even aan. Zij vinden het nog steeds niet zo fijn om de auto in te moeten en we willen niet riskeren dat ze rechtsomkeert maken. Eenmaal bij de auto springen Sara, Kira en Daentje er zelf in. Wyakin heeft wat aanmoediging nodig en Django moeten we echt even in de auto tillen. Tja Saarloosjes en auto's hè....
Thuis liggen ze binnen de kortste keren lekker te doezelen. Django heeft liefkozend zijn kop op zijn zusje liggen, het is een aandoenlijk gezicht. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij geniet hij ook van zijn vakantie bij mama en zus.

Daentje en Django

Kira 

We komen ook andere hondjes tegen.... (ruikt Sara lekker?????)

Kira zoekt het water....

Gelukkig in de grote plas, ligt nog wat

Pootjes koelen en slokje drinken

Even lachen naar de camera 

Rennen op de hei

En even uitrusten

Moeder en zoon
Lekker een dutje doen....