woensdag 3 juli 2013

wegen, meten en.... prikken

Gisteren zijn we met de pupkes naar de dierenarts geweest. We hadden ze zelf ook al gewogen en waren benieuwd of het overeen zou komen met de dierenarts.  Moos hadden we in de keukenweegschaal gezet, wat een droppie is het dan. Hij bleef prachtig zitten en poseerde gelijk even voor de foto. Kira is natuurlijk te groot voor de keukenweegschaal en dus moest ik eerst zelf op de schaal.... pfff, dat wil je dus niet weten, maar goed, daarna samen met Kira en dan een simpel rekensommetje. Het gewicht klopte in ieder geval met dat van de dierenarts.
Ook hadden we ze gemeten, want meten is weten!
Kira: 6.9 kilo en Moos: 3 kilo
De stokhoogte van Kira: 34 cm en van Moos: 19 cm
En nu maar in de gaten houden of ze netjes groeien volgens schema.
Ook moest Kira haar enting, dat vond ze niet zo prettig maar ze was een grote meid. Gelijk ook maar kennelhoest gedaan, vanwege de puppycursus. Moos doen we dan over 3 weken als we terug moeten komen. Beiden zijn even bekeken door de dierenarts en het predicaat gezonde pups was binnen. 
Op de terugweg stopten we nog even voor een boodschapje. Ik bleef in de auto en Jan ging even de winkel in. Nou, daar moest Moos alles van weten hoor, meneer hield alles piekfijn in de gaten. Kira was in slaap gevallen op mijn schoot.

Volgens de dierenarts zou Kira wat hangerig kunnen zijn van de prikjes. Nou, ik weet niet wat ze onder hangerig verstaat, maar Kira was alles behalve dat! Ze begint nu echt los te komen hoor. Was ze in het begin nog wat afwachtend en stilletjes, het gaat nu steeds meer leven.
Dus was het duo rot en vervelend natuurlijk op zoek naar kattenkwaad. Eerst samen spelen en toen zelfs met de groten. Die worden steeds voorzichtiger en gaan er maar voor liggen als de twee ondeugden in een speelbui zijn.