woensdag 31 juli 2013

Kleine Houdini....

Het gaat goed met de pups! Ze groeien als kool, mag ook wel, aangezien ze nogal graag eten. En spelen, dat doen ze ook graag. Dat is wel leuk met twee pups, ze kunnen lekker met elkaar spelen. We hebben liever niet dat Kira teveel met de grote honden speelt (toch wat voorzichtig met haar) maar met Moos kan ze lekker los gaan. En Moos kan zich aardig redden hoor, daar hoeft u geen medelijden mee te hebben.

Moos is trouwens een echte Houdini. Hij ontsnapt overal uit. Echt! Onze tuin is helemaal omheind met gaas en een hekwerk. Maar dat gaas heeft nogal grote mazen. Tja, daar kan meneer dus gewoon doorheen. Dus hebben we bij het hek al kippengaas geplaatst, we dachten, nou dan kan hij er niet doorheen. Dus wel hè.... Meneer klimt in het kippengaas (dat is 50 cm. hoog) en wurmt zich dan alsnog tussen de planken van het hek door. Ineens zag ik hem op de oprit lopen.... Kreeg de schrik van mijn leven. Dus nog maar een laag kippengaas erboven gedaan. Nu dus 1 meter hoog kippengaas achter het hekwerk. Oké, daar kan hij niet meer doorheen. Maar de hondenren is het volgende probleem. Daar zit dus schapengaas. Maar ook die mazen zijn veel te groot, meneer kan zich er prima doorheen wurmen. Dus ook daar kippengaas aan de onderzijde bevestigd. Maar we hadden maar genoeg voor 1 laag (50 cm dus). Dat gaat in principe goed, tot hij achterin de ren ontdekte dat hij ook daar lekker kon klimmen. Ineens liep hij bij het kippenhok te blaffen...
Hahaha, kleine stoere teckel, de kippen en konijnen zijn veel groter dan hij, maar dat maakt hem niet uit.
Achterin de ren hebben we het kippengaas dus ook maar 1 meter hoor gemaakt, maar voor de rest van de ren hadden we geen kippengaas meer over. Dus moeten we oppassen als we in de tuin bezig zijn, want dan wil meneer naar ons toe en ..... gaat weer klimmen. Een echte Houdini, ik zei het al!
Mmmmm, misschien toch nog maar een rolletje kippengaas erbij gaan kopen.....