woensdag 31 juli 2013

Wat is daaaaaaaat??????

Vandaag hebben Kira en Moos even kennis gemaakt met wat andere dieren. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook kippen en twee nogal grote konijnen. Die twee reuzen zijn zo mak als wat. Dus Kira zag ze en dat ging prima, ze werd er niet warm of koud van. maar toen Moos ze in de gaten kreeg.... daar was het jachtinstinct hoor. Zelf door het gazen deurtje stond hij al klaar voor de aanval. Ik dacht, nou, hij durft vast niet als ik het deurtje open doe.... FOUT. Hij durft echt wel en dook op Hagrid (zo heeft onze Vlaamse reus) af. Tja, die dacht, wat moet je nou, maar die kleine terrorteckel beet hem echt in zijn neusje hoor. Ik was nog maar net op tijd om hem weg te halen.
Wat zijn het toch eigenlijk stoere hondjes, echt nergens bang voor. Ik weet nog toen ik met Sam op jachttraining ging, daar hadden ze op dat terrein 2 wilde zwijnen lopen, nou Sam was er echt niet bang voor hoor. 't is werkelijk niet te geloven.
Maar goed, we hadden het dus over Kira en Moos. Dus toen gingen we naar het weiland achter ons huis. Daar staan een paar Shetland pony's. Ze komen graag naar ons hek als we ze roepen, want ze krijgen zo af en toe eens wat lekkers.
Toen was Moos toch iets minder enthousiast, alhoewel hij wel naar ze toe durfde om te ruiken. Ook durft hij vanaf een afstandje naar ze te blaffen, de held. Kira vond het ook nog wel spannend hoor, die paardjes. Maar ach, het went wel, dat heeft wat tijd nodig.

De katten hebben ze ook ontmoet, Kira was er al aan gewend natuurlijk. Maar Moosje niet. Hij vindt het geweldig om erachter aan te rennen, maar helaas Felix laat dat niet toe. Dus nadat hij de kleine Moppie en Musty een keer had opgejaagd, kwam hij Felix tegen. Oeps, dat deed even zeer aan de neus..... Erachteraan rennen? Nee, dat doet hij nu niet meer. Hahaha, die Felix weet wel hoe je honden moet opvoeden hoor!