zondag 22 maart 2015

Op kraambezoek.

Tja, eigenlijk is het heel onverstandig. Maar we konden het echt niet laten. Vandaag zijn Jan en ik op kraamvisite gegaan bij het liefdesnestje van Doerak en Shiva. De trouwe lezer van dit blog, herkent de namen direct. Doerak, de GVR (grote vriendelijke reus) van Fred en Yvonne is in de zomer van 2013 een klein weekje bij ons gelogeerd geweest (zie: De GVR). Vanaf dat moment hebben wij een speciale band met die heerlijke kroelkont. Maar ook Shiva heeft een speciaal plekje in ons hart. Zij is maar liefst bijna 4 maanden bij ons geweest toen haar toenmalige baasje wegens gezondheidsproblemen even niet voor haar kon zorgen. (zie: langdurig logeetje) Inmiddels woont Shiva al weer een behoorlijk poosje samen met Doerak. En ja hoor, dit love duo heeft nu gezorgd voor gezinsuitbreiding. Natuurlijk is dat allemaal te volgen op het blog van Doerak.
Naast deze band die wij met Doerak en Shiva hebben, is er ook nog een band tussen Doerak, Shiva en Sara. Nee, Doerak en Shiva zijn natuurlijk geen familie van elkaar, maar ze zijn wel beide familie van Sara. Hoe kan dat? Welnu, Doerak is de halfbroer van Sara, zij hebben dezelfde vader. Shiva is de halfzus van Sara, zij hebben dezelfde moeder. Sara is dus tante in het kwadraat van deze schattige puppies. U begrijpt dat wij niet weg konden blijven bij dit puppengeluk.
Dus vandaag gingen wij op weg naar Ermelo. We werden ontzettend hartelijk ontvangen door Doerak en Shiva. Beiden herkenden ons direct en we kregen een uitgebreide kroelbeurt van alle twee. Daarna konden we Sproetje, Fred en Yvonne ook even begroeten. We dronken eerst even een kopje koffie, zodat de honden weer wat rustiger konden worden. Daarna op naar de kraamkamer. Zou Shiva het goed vinden? Ja, ze was geweldig. Jan en ik mochten naast de werpkist zitten en zelfs de pupjes pakken en heerlijk met ze kroelen. Shiva lag erbij en keek tevreden en trots naar ons. Het was een bijzonder en prachtig moment. Op de foto's kon ik de kleine wolfjes niet uit elkaar houden, maar zo in het echt zag je toch wel duidelijk wat eigen kenmerken. Het zijn drie heerlijke bolletjes wol en we konden er bijna geen genoeg van krijgen. Het was ook prachtig om te zien, hoe Doerak in zijn vaderrol zat. Normaal gesproken (of misschien juist niet echt normaal, maar ach..) heeft de reu maar een kleine rol in het geheel. Maar hier, in dit liefdesnest, spelen vader en moeder een grote rol. Doerak kwam er dan ook heerlijk bij staan, toen ik de kleine Daenerys in mijn armen had. Zowel pupje Daenerys als ik werden compleet afgelikt door paps en Shiva bekeek het allemaal terwijl ze rustig in de buurt lag.
Het was gewoon genieten, en daar laat ik het verder bij.....