dinsdag 26 augustus 2014

Duur avondje....

Pffff, zo we zijn weer even bij de dierenarts geweest en de bankrekening is direct weer gehalveerd....
We zijn met Bass en Sam geweest. Bass moest bloed onderzoek worden gedaan. Wat we al dachten, lichte vorm van nierfalen. Eiwitarm voer en vitamine C en B moeten het voorlopig voor hem doen. Hij is er verder nog niet ziek onder. Geen pijn, geen braken, vacht is nog prachtig, dus geen paniek. Zodra het verder verminderd gaan we wel weer langs de dierenarts. Wel werd aangeraden om zijn gebit te laten reinigen, want daar zit nogal wat plak. dat kan gaan ontsteken. Maar dan moet hij onder narcose en daar ben ik nooit zo'n voorstander van bij oudere honden. Moeten we dus nog even over nadenken.
Maar dan Sam... Arme Sammie.... Wij dachten, misschien een trage schildklier omdat hij zoveel minder conditie had. Zijn nekklachten zijn helemaal over en hij heeft tegenwoordig een tuigje, maar op de hei kan hij toch niet de volle wandeling meelopen. Hij gaat op een moment liggen en wil niet meer. Dus we gaan maar een kortere route tegenwoordig, want iedere keer 9,5 kilo dragen is me ook wat....
Dus, we dachten, dat zal wel bloedprikken worden en opsturen voor schildklier waardes. Maar nee. Toen de dierenarts naar het hartje luisterde, kwam er een ander probleem naar boven. Een flinke hartruis.
Vervolgens werd er een echo gemaakt van zijn hart en hij heeft dus waarschijnlijk een keer een ontsteking op zijn hartkleppen gehad, want die sluiten niet meer mooi. Een progressief probleempje, het hart zal het steeds lastiger krijgen. Om zijn hartje te ondersteunen heeft hij medicijnen gekregen. Daar moet het voorlopig goed mee gaan. Zodra hij echter gaat hoesten of nog minder conditie krijgt, moeten we terug en zal de medicatie moeten worden aangepast. Die Sam.... 5,5 jaar jong, en dan al hartproblemen.
Ik geloof dat het verlies van Chloƫ, zijn hartje heeft gebroken......
Hij was superbraaf bij de dierenarts, Bass ook trouwens, lieve kereltjes! En nu is hij alweer volop aan het spelen met Moos, alsof er niks aan de hand is. Tja, gewoon maar rekening mee blijven houden. Eens even kijken of we ergens een draagzak kunnen kopen of een buggy, zodat we hem niet hoeven te tillen bij een langere wandeling. Hij geeft het zelf heel netjes aan als het hem te veel wordt.
Maar goed, we hebben hier dus twee lieve mannetjes die een beetje in de lappenmand zitten. Gelukkig hebben ze er zelf nog niet veel last van. Maar hopen dat het nog lang duurt voor dat wel gaat gebeuren!

Ik ga niet lachen voor de foto!

Neeee, ik vind het hier niet leuk

 Nou, als het dan moet, dan blijf ik wel even stil zitten..... pffffff


 Oei, dat is koud hoor!

Even stil liggen Sam, dan kan de dokter jouw hartje zien.