zondag 6 januari 2013

Modderbos

Vandaag wilden we weer even lekker gaan wandelen bij Stroombroek Braamt. Poehee, toen we daar aankwamen stond de parkeerplaats vol met auto's. Wat doen al die mensen daar???? Juist, wandelen. Nou, dan is voor mij de pret er alweer af (ik ben zelf ook net een Saarloos, heb het niet zo op drukke gebieden...) Dus wij op de parkeerplaats keren en terug. Maar wat dan, de honden werden al een beetje onrustig. Zomaar naar huis kan niet natuurlijk. Oke, dan, toch maar het bos. Het bos hebben we de laatste tijd weten te vermijden, want met al die regen is het daar bijna niet te doen. Het water hebben we hier in de Achterhoek in die 5 jaar dat we er nu wonen nog nooit zo hoog zien staan!
Maar goed, toch naar het bos dus.....
In eerste instantie leek het wel mee te vallen, we waren voorzichtig optimistisch, maar dat optimisme was duidelijk misplaatst! Al snel zagen we de modderplassen voor ons opduiken. Het was een behoorlijk geslinger voor ons om er steeds netjes droog omheen te lopen. De honden hebben daar helemaal geen last van, die gaan er heerlijk dwars doorheen.....
In het bos heb ik het water ook nog nooit zo hoog zien staan. Er zijn wel wat greppels maar daar zat nooit eerder water in. Maar vandaag stond alles vol! Heerlijk voor de honden, iets minder voor ons.
Zelfs Sam had het reuze naar zijn zin, ondanks dat hij aangelijnd was (zoals eigenlijk altijd), hij rook van alles en wilde overal graven!
Helaas hadden we geen fototoestel mee. Tja, we dachten we gaan weer even bij Braamt en daar zijn al zoveel foto's van. maar met de telefoon van Jan heb ik toch getracht iets vast te leggen.
Eenmaal thuis moesten ze eerst grondig gedroogd en afgeveegd worden alvorens ze naar binnen mochten! En dan zijn ze toch lekker rustig....