zondag 29 april 2012

Nest reünie

Vandaag zijn we naar Wijchen geweest, naar de fokker van Sara, kennel Bastaja. Helaas kon Jan niet mee, hij voelde zich niet zo goed. Gelukkig wilde Kevin dolgraag mee, dus ik had prima gezelschap!
Autorijden is niet de meest favoriete bezigheid van Sara. Ze is niet bang, maar wordt bij langere ritten toch wel wat wagenziek. Ik had haar dus ook om 09.00 uur een half primatourtje gegeven. Zo was de autoreis draagbaar en hoefde Sara niet te kwijlen, spugen of andere rare dingen te doen. Rond 12.00 uur werden we gastvrij ontvangen door Francis en haar man Tino. De weersverwachting was niet geweldig maar het viel achteraf heel erg mee, droog en soms zelfs het zonnetje! Er waren in totaal 6 pups van de 11. Sommige pups waren naar het buitenland gegaan, Tsjechie, Duitsland, België, tja die waren er natuurlijk niet. Maar 6 was toch een hele opkomst. Het was opvallend dat sommigen zo op elkaar leken, terwijl anderen dan weer echt anders waren. Arthur leek het meest op Sara. Remy was zo'n beetje de grootste, een prachtige reu, wel een tikje dominant, maar dat hoort wel bij zo'n statige reu! Toen we aankwamen waren Remy en Lieko er al. Sara was wel even overdonderd, maar herstelde zich snel en ging heerlijk spelen met haar broertjes. Na een tijdje kwamen er steeds meer, Arthur dus, ook een broertje en de zusjes Luca en Mita. Drie jongens en drie meisjes, leuk verdeeld. We kregen koffie of thee  met een koekje of soesje, het zag er allemaal heerlijk uit. Nadat we kennis hadden gemaakt met elkaar en de pups een beetje gewend waren, mochten vader en moeder ook even komen kijken. Eerst vader Wayang, met de twee teven waar hij meestal bij zit in de kennel en later moeder Mega met de prachtige oude reu van 12 jaar! De pups waren zichtbaar onder de indruk van deze oudere wolven. Daarna was het tijd voor de wandeling. Francis vroeg aan Kevin of hij met Mega wilde lopen, dan nam zij Wayang. En zo liepen vader- en moederhond met 6 pups door Wijchen. Het was een prachtig gezicht. Na de wandeling had Francis nog van allerlei lekkere hapjes en konden de hondjes nog weer even spelen. Hoewel... de meeste begonnen wel moe te worden. Toen kregen we de stamboom en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Het was inmiddels ook al 16.00 uur, Sara was bekaf. In de auto hebben we geen kind aan haar gehad.
Thuis moesten de andere honden natuurlijk direct uitgebreid aan haar snuffelen, want Sara rook wel erg anders.....waar zou ze toch geweest zijn??????
Maar Sara had geen zin om uitleg te geven, ze was veel te moe en nestelde zich op de bank om een lekker dutje te doen.
Kevin, Sara en ik willen Francis en Tino bedanken voor een geweldige dag!
Wil je meer weten over kennel Bastaja? http://www.bastaja.nl/index.html

Linksachter is vader Wayang
Moeder Megah ligt te doezelen in het zonnetje.
Lekker wandelen met z'n allen.

Waar ben jij geweest Sara?
Niet zo zeuren, ik ben moe......