zondag 22 juni 2014

Farm en Country Fair

Vandaag zijn we naar de Farm en Country Fair in Aalten (nou ja, eigenlijk IJzerlo) geweest. Het is een prachtige grote Fair van Amerikaanse allure. Er zijn allerlei dieren te bewonderen en leuke stands. Omdat het goed is voor de socialisatie hebben we Kira meegenomen. Ze vond het best een beetje spannend natuurlijk. Ten eerste was ze zonder de roedel (dat vindt ze altijd al spannend) en ten tweede op vreemd terrein met allerlei vreemde geurtjes. Maar ze deed het echt supergoed! Ze liep keurig rustig naast en snuffelde af en toe eens aan een hondje van andere mensen. Kinderen mochten haar aaien (daar geniet ze van) en ze kreeg zelfs bijna een kusje van één van de mini paardjes. De koeien vond ze maar niks, daar blafte ze tegen, maar dat mag ook wel, die zijn zoooo groot.

Kusje?
Op de Fair stond ook Jelien Lammers, een kennis, die daar demonstraties en workshops gaf over hersenwerk voor honden. We maakten even een praatje en Kira mocht in de ballenbak. Nou, dat vond ze wel leuk. Toen werden we uitgenodigd om mee te doen aan de demo/workshop die middag in de ring. Spannend en ook leuk, dus we accepteerden de uitnodiging.
We gingen eerst nog even verder de Fair over. In de tent werd behoorlijk harde muziek gespeeld, we gingen er even zitten om een broodje te eten. Ook hier was Kira weer super braaf. Ze ging gewoon lief naast de tafel liggen. Niet onder de indruk van de herrie.

Ben ik braaf baasje?

Aha, nou van karbonade hou ik niet hoor.......
Tegen twee uur liepen we weer terug naar de hondenring. Kira was inmiddels al behoorlijk moe, maar we deden toch een poging om mee te doen aan hersenwerk. De eerste opdracht was het leren open maken van een eierdoos, zonder het ding te slopen. Kira vond dit wel leuk, het lukte ook best goed. Jelien liep in de ring en gaf via de microfoon aanwijzingen. Na het spel met de eierdozen mochten we nog wat grote spellen doen. Kira en ik gingen voor de fietsbanden. Kira kent dit wel en had best al snel de snoepjes uit de band gehaald. Maar ik zag dat ze er eigenlijk wel een beetje klaar mee was. We mochten nog een keer wisselen, het cupcake spel. Dit doe ik thuis ook regelmatig, maar bij Kira was alle put eruit. Ze had geen interesse meer. Snaaide nog wat snoepjes uit het cakeblik en wilde eigenlijk naar huis. Ik besloot maar te stoppen. Jelien vertelde aan de mensen om de ring dat het altijd heel vermoeiend is, dit soort spellen en dat het heel verstandig is om te stoppen als je denkt dat de hond er klaar mee is. We gingen nog even een broodje eten en toen richting huis. Thuis kregen alle honden een lekker bot wat we hadden gekocht op de Fair. Kira ligt voor del op de bank, versleten. Maar was was ze braaf geweest, ik ben supertrots op mijn meisje!

Uhh, baasje kom jij ook?
Ff opletten wat er gezegd wordt...
Ja leuk die eierdoos, maar de snoepjes zitten nu nog in jouw zak!
Dat ding heb ik zo open hoor
De snoepjes heb ik al uit de band, mag ik nu weer naar de baas?