maandag 27 januari 2014

Grote meid

Tja, het is stil in huis. Ik kan er nog maar moeilijk aan wennen. Sara was een dagje van streek en Sam is nog altijd niet zichzelf. Maar het leven gaat door. Kira, Moos en Bas hebben er allemaal niet zoveel van meegekregen. Voor Kira is dat wel fijn, want ze had vandaag haar examen van de beginnerscursus. Best een beetje spannend. Nou ja, vorige week hadden we de generale repetitie en als het vandaag helemaal fout zou gaan, dan zou de prestatie van vorige week tellen. Kijk, zo haal je in ieder geval wat druk van de ketel.

Kira en ik mochten het spits afbijten. Gelukkig had Kira goede zin, tja dat is altijd maar weer afwachten..... Nee zonder gekheid, ze is een enorme brave lieve hond. het ging ook heel goed gelukkig. Maar iedereen vond ik goed hoor. En we zijn ook allemaal door naar de volgende ronde. Helaas gaat Joep niet verder maar de rest van het clubje wel. We nemen wel even twee weken pauze. Beans wordt dan, uhhhhh, een "jeweetwel" hond. Dat is wel beter voor hem, want nu is hij snel afgeleid door de geurtjes van de dames. Fozzy en Rikkie zijn al "jeweetwel" honden. Kira is op een leeftijd dat ze erg lekker gaat ruiken, dus voor alle heren is het fijn als de hormonen wat getemperd worden, hahahahaa. Kijk als Kira echt loops wordt, dan gaan we natuurlijk even niet naar les, we willen de heren niet helemaal gek maken, ook al zijn ze dan allemaal uhhhh, nou ja, jeweetwel..... Joep gaat ook onder het mes, maar die komt niet naar de vervolg les... Vandaag was hij wel enorm geïnteresseerd in Kira. Tja, het is ook een lekker ding natuurlijk, die Kira. Maar het is een koddig gezicht dat zo'n klein, stoer, ruwharig, kortbenig Jack Russeltje probeert om Kira te ....uhhh, laten we het versieren noemen.... Desondanks deed hij zijn examen super goed, dat is dan toch wel weer heel knap. Jammer dat we hem moeten missen in de vervolg cursus. Misschien dat er nog een nieuwe bij komt en anders zijn we gewoon lekker met zijn viertjes. Ook leuk!

Toen we nog een beetje stonden na te praten, kwam het ter sprake hoeveel honden in had. In macht der gewoonte antwoordde ik 6...... :(  Tja, het is nog even wennen dat het er nu 5 zijn .... :(  Ik ga zeker nog een keer een prachtig In Memorum schrijven, maar op het moment kan ik er nog maar moeilijk over praten of schrijven......

Nou, omdat ik natuurlijk wel erg trots ben op de rapportcijfers van Kira, laten we nog even een foto zien van het diploma. Wat buitengewoon leuk en attent was, is de leuke foto van de hele groep, die iedereen meekreeg. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we ook allemaal een mooie sleutelhanger met foto van de eigen hond en.... een zakje lekkers met een balletje voor de honden. Nou, als dat geen feestje was, dan weet ik het niet meer. Mede namens Kira, zeg ik dus BEDANKT SANDRA, het was toppie. We kijken al uit naar de nieuwe lessen!

Wat een leuke foto, vinden jullie niet?


Een prachtige cijferlijst voor Kira!


En dit is het hele clubje, met en zonder baasjes!


Nou Kira, die heb je wel verdiend!