zaterdag 23 januari 2016

Een veel te grote bus.....

Wat een pech, deze week is mijn fijne Fiat Doblo ernstig ziek geworden. Hij staat bij de garage aan de overkant. De automonteur heeft mij verzekerd dat hij Fiatje weer helemaal kan opkalefateren, maar dat gaat wel een behoorlijke duit kosten en..... ook wat tijd. Maar wat nog het ergste was, wij hadden vandaag een afspraak om een keertje bij Marianne en Johan van kennel van de Zevenhuizerplas langs te gaan en we zouden de pups meenemen. Maar zonder mijn autootje werd dat wat lastig. Ik had wel een leenauto, maar daar konden niet echt hondjes in mee.... Dus Jan had geregeld dat we speciaal voor vandaag een busje mochten lenen. Nou ja.... busje... een Ford Transit XL.... Man daar kunnen wel 20 Saarloosjes in.... Maar we namen er maar twee mee, dus kennel van mijn Fiatje in de Ford en wij op weg. We hadden afgesproken in de Eendragtspolder waar we eerst even een flinke wandeling zouden maken, zodat de hondjes elkaar op neutraal terrein konden leren kennen. Eenmaal daar kwamen we ook Ineke en Robbert tegen met Thorgal en Aegir, wat een leuke verrassing was dat. Thorgal ging lekker zijn eigen gang en vond al die dames totaal niet interessant (he likes to play hard to get...) maar Aegir vond het wel leuk al die aandacht van die meisjes. Vooral met Daentje had hij veel plezier. Wyakin vond het allemaal wel wat spannend, zoveel grote honden. En normaal gesproken is mama Sara altijd van de partij, maar die was thuis gebleven. Het was wel goed voor de pups om even zonder de roedel weg te gaan, zo worden ze toch iets zelfstandiger.
En wat een hoeveelheid water is daar, dat hadden ze nog niet vaak meegemaakt. Er lag hier en daar nog een behoorlijk laagje ijs op het water. Wyakin probeerde nog of ze op het ijs kon lopen, maar dat vonden wij niet zo'n goed idee. Gelukkig luisterde ze goed en kwam ze er direct weer af (met grote dank aan hondenschool Hond en Zo)
Na de wandeling zijn we nog even met Johan en Marianne mee gegaan naar huis, waar we genoten van een lekkere kop kippensoep en heerlijke broodjes. Lica, Yara, Daen en Wya lagen binnen de kortste keren heerlijk te slapen. Voor we het wisten was het alweer tijd voor de terugreis. Op wat licht kwijlen na, is de reis eigenlijk perfect verlopen. De dames zijn al aardig over hun wagenziekte heen gegroeid. Eenmaal thuis, moesten de andere honden natuurlijk uitgebreid snuffelen om te onderzoeken waar de pupkes waren geweest maar ze waren vooral blij dat we weer thuis waren. Al met al een gezellige dag.