woensdag 8 april 2015

Welkome afleiding.

Gisteren ben ik weer even op kraamvisite geweest. De afgelopen tijd is er veel gebeurd in huize Pols. Trieste ontwikkelingen rondom Sam! Zoonlief die voor 4 maanden van huis vertrekt. Kortom, tijd om wat afleiding te zoeken. Vandaar dat ik gisteren weer even naar Ermelo ben gereden.
Doerak en Shiva waren weer dolenthousiast om mij te zien! En dat was natuurlijk geheel wederzijds. Ook was het heerlijk om weer even lekker bij te kletsen met Yvonne. Maar het hoogtepunt was natuurlijk het puppengeluk! Doerak en Shiva laten mij zonder problemen in de kraamkamer. De kleine hummels waren al behoorlijk gegroeid, wat gaat dat toch snel. Yvon had al verteld over de scherpe tandjes, ik lachte het eerst wat weg, maar pffff. Eenmaal in het puppenteritorium werd ik spontaan onder handen genomen door Daenerys en Drogo. "Oei, auw, oe.... auhauw...." En buiten de puppenren stond Yvon smakelijk te lachen. Tja, boontje komt om zijn (of in mijn geval haar) loontje. Maar ondanks de scherpe tandjes, is het toch geweldig om die kleine spelende draakjes te zien.
Drogo en Daenerys zijn echte beertjes, grote pups hoor. Ontzettend ondeugend, dat ook.... (maar dat is stiekem toch wel leuk, niet dan?)
Later kwam ook Arya nog even haar tandjes in mijn tenen zetten. Mijn voeten ruiken toch erg lekker, denk ik. Ook mocht ik het trio eten geven. Ze drinken nog bij mams, maar krijgen ook wat vers vlees iedere dag. Drogo en Daenerys "vallen" direct aan, maar Arya is wat rustiger. Ze vond het vooral leuk als ik het eten op mijn hand legde, dan kwam ze het er wel vanaf snoepen. Arya is de kleinste van het stel, ze is heel fijntjes en wordt denk ik een prachtig hondje.
Het is aandoenlijk om te zien hoe naast Shiva, Doerak ook betrokken is bij het ouderschap. Toen Drogo iets te hard in mijn tenen beet, en ik weer een "Oei, auw" liet horen, kwam hij even de bak in om Drogo (heel zachtjes en met beleid) te laten weten dat hij voorzichtig moet zijn met de visite. Een supervader hoor! Vaak wordt een reu alleen "gebruikt" voor de dekking, maar als je zo ziet hoe het verloopt als vader erbij blijft, krijg je toch een heel ander plaatje te zien. Dan is het ineens een echte wolvenfamilie.
En dan ineens, is de koek op. Een voor een kruipen de pupjes tussen de werpkist en de rand van de bak. Ze nestelen zich in en voor je het weet, ligt het trio heerlijk te slapen. Wat een leven toch....
Ik heb er weer van genoten. Hier nog wat mooie plaatjes van die heerlijke knuffel beertjes!

mama Shiva met Daenerys

Drogo de tenenbijter

Drogo krijgt hulp van Daenerys

Papa Doerak vertelt Drogo dat hij een beetje voorzichtig moet zijn

Smikkel, smakkel, smullen

Mooie Arya

Zij krijgt haar eten van een heel bijzonder schoteltje 

Zo, nu kruip ik weer lekker in mijn hoekje....

Boem..... ik slaap

Arya kruipt lekker bij haar zus Daenerys

En Drogo ligt als een echte "heer" vooraan....
En omdat dit filmpje te leuk is om niet te delen, hier een prachtig filmpje van het drietal!