zondag 21 september 2014

De laatste zonnestralen van dit seizoen?

Niks zo veranderlijk als het weer in Nederland. Gisteren nog, regende het pijpenstelen. Hele delen van de Achterhoek stonden blank. Vannacht was het ook aardig tekeer gegaan. Het terras achter het huis, leek wel een zwembad. Toen ik vanmorgen de honden wilde uitlaten, keken ze eens minzaam naar buiten en bleven mooi stilstaan op de drempel.... Alleen Kira durfde het aan. Tja, die houdt wel van wat nattigheid.
Maar gelukkig klaarde het al snel op. En na even buienradar geraadpleegd te hebben, besloten we dat het veilig genoeg was om naar de hei te gaan. We kwamen er rond 12.00 uur aan en wij waren niet de enige.. Tjonge wat was het weer druk. Maar ik snap het wel. Inmiddels scheen het zonnetje heerlijk. Iedereen wilde nog even die laatste zonnestralen van dit seizoen meepakken.
De zwijnen hadden ook hun sporen nagelaten, heerlijk in de natte grond aan het wroeten geweest, dat was vast genieten!
De honden genoten ook. Natuurlijk werd er niet alleen heerlijk gesnuffeld en gerend en gespeeld, maar moesten ze ook bij ieder plas even flink nat worden. Snap je dat nou? Als bij ons thuis het terras veranderd in een zwembad willen ze niet naar buiten en op de hei stampen ze in iedere plas die ze zien.....

Ik ruik zwijntjes.....

hee, een zeehond.....

en daar gaat ie dan.....

Lekker happen in het water.


Bass houdt meer van rollebollen.

Ook even stoeien natuurlijk. 


En na het badderen even uitschudden.....

En droog rollen....

Tja, de natuur vertelt ons dat de zomer bijna ten einde is.....welkom herfst.....