dinsdag 14 juli 2015

De tweede les

Even snel een kopje soep, Griekse tomatensoep, erg lekker moet ik zeggen. Waarom even snel? Het is weer dinsdag en op dinsdag mag Daentje weer naar school. De les start om half zeven, dus het eten is even een haastig klusje. Na de soep kom ik met de riem naar Daentje. De riem vindt zij nog niet zo erg leuk. Wandelen buiten vindt ze nog eng, vooral al die auto's die langs razen en zelf in de auto vindt ze al niet veel leuker. Dus met een tergend langzaam lopende Daenerys achter mij aan slepend, vertrek ik van huis. Bij de hondenschool springt ze snel de auto uit, "Zo....",  zie ik haar denken, "dat hebben we vast gehad." Eenmaal op het veld mag ze los om met de andere hondjes te spelen. Ziva en Famke zijn al druk samen aan het ravotten, tja dat zijn nu eenmaal BFF's (best friends forever). Willem komt ook net aan, maar tja, hij is toch wel iets te klein om echt mee te kunnen spelen. Dus Daentje gaat het veld verkennen, in haar uppie. Als ze alle hoekjes van het veld heeft geïnspecteerd gaat ze de baasjes van de andere hondjes begroeten en natuurlijk even enorm kroelen met Sandra. Geen pannetje deze les, maar wel aandachtsoefeningen. Veel aandacht heeft Daenerys niet voor mij, er is zoveel afleiding. Van de prachtige paarden bijvoorbeeld die naast ons in de wei staan, of de koeien in de wei van de buren, en als je iets verder kijkt zie je ook nog schaapjes. Tja, dan is het vrouwtje dus echt niet zo interessant. Na de aandachtsoefeningen gaan we "zit en blijf " oefenen. Nou, zit kan ze prima, maar ze wil heeeeel snel weer terug naar haar plekje, dus blijf is iets lastiger. Na al deze inspanningen is ze alweer versleten.....
Ze valt als een blok in slaap achter mijn stoeltje. Ach, dat kwam wel goed uit want Sandra was toe aan wat instructie voor de pup eigenaren. Ik was erg moe en had veel last van mijn rug, dus mijn gedachten dwaalden regelmatig wat af. Maar dat is niet zo erg, want ik heb het praatje al wat keertjes eerder gehoord. Dromerig keek ik naar de kleine schavuit naast mij. Willem zat zeer geconcentreerd naar Ziva te kijken die lekker door het gras rolde. Op de parkeerplaats zag ik de eerste auto's van de groep na ons al het terrein op rijden. Toen Sandra klaar was met haar praatje mochten de mensen uit de groep na ons vast even over "ons" veld heenlopen naar het veld waar hun hondjes even los mochten spelen. Wij mochten daarna de honden ook nog even los laten en zij mochten lekker spelen. Gelukkig voor Daentje, ontsnapte een van de hondjes van het andere terrein, de Golden pup Max. Daenerys was gelijk in voor een spelletje, ze vond Maxje wel leuk. Ook de Rodesian Ridgeback kwam even kijken. Ik ben even de naam van dat hondje kwijt. Met zijn drieën waren ze leuk aan het spelen. Ik moedigde de baasjes van die honden aan om Daentje vooral te aaien. Hoe meer mensen haar aanraken hoe beter. En op deze leeftijd vindt Daen het ook allemaal nog geweldig. Laten we hopen dat we door goede socialisatie dit kunnen vasthouden.
Ik liep nog even met Sandra mee, want ik mocht de puppy kattenloop lenen. Handig toch, zo'n vriendinnetje met eigen hondenschool!! Morgen zal ik dit "gevaarte" eerst even schoonmaken (ontsmetten, want de pups zijn nog niet ingeënt en ik neem geen enkel risico) en daarna zullen we eens kijken wat ze ervan vinden.
Ik liep naar de auto met de minikattenloop en zette het ding in mijn auto. De andere pup eigenaren van onze les waren inmiddels al vertrokken. Ondertussen was Daenerys gezellig met de tweede groep bezig. Ik liep van mijn auto terug het terrein op en ze had mij dus totaal niet gemist, alleen aandacht voor de andere mensen en honden. Maar toen ik met de riem weer op haar afliep, kreeg ze argwaan. Met gepaste tegenzin kreeg ik haar aangelijnd en nam ik haar weer mee naar de auto. Thuis kwamen de honden haar enthousiast begroeten. Ze dook in de waterbak en daarna viel ze als een blok in slaap. Daar hebben we de rest van de avond geen last meer van.