vrijdag 21 juni 2013

Spanjaard in opleiding.

Nu wij hebben besloten dat Rubio mag blijven, wordt het tijd dat hij aan zijn opleiding begint. Rubio gaat namelijk meedraaien in de praktijk als psychosociale hulphond. In september wordt hij getest en als hij wordt goedgekeurd is hij officieel mijn eerste Topdog co-trainer. In oktober gaan we dan van start met onze eerste cliënt. Leuk meisje van net 15 jaar oud tegen die tijd. Ze wil graag wat meer zelfvertrouwen hebben. Wij gaan haar daarbij helpen, met de module van Topdog.
Voor wie niet meer weten wat Topdog is, zie Topdog
Een van de belangrijkste dingen is het goed socialiseren van de hond. Tja, en onze lieve Spanjaard kent niet veel meer dan de refugio. Dus op dit moment nemen we hem werkelijk overal mee naartoe. Zo was er pas in ons schitterende dorp Silvolde, de Zillewoldse Zomermarkt. Beestachtig druk, zo ontzettend veel mensen, en iedereen loopt dan wat te slenteren langs de kraampjes. En het ruikt naar allerlei lekkere hapjes. En er klinkt luide muziek uit de boxen van de live bands. Oh, en vlak achter ons werd een rotje op de grond gegooid. Tjonge wat een lawaai, Rubio keek eens even op naar mij, ik deed alsof ik niks had gehoord en liep onverstoorbaar verder. "Oh", dacht Rubi, "nou, dan loop ik ook maar rustig verder". Hij deed het echt geweldig.
Vandaag zijn we naar de Farm & Country Fair geweest in Aalten. Persoonlijk vind ik dat de meest geweldige fair van ons land. Veel stands met van alles en nog wat. Maar ook heel veel dieren. Zo waren er kune kune varkentjes, schapen en geiten in alle soorten en maten, runderen in alle soorten en maten, paarden, ezels, en kleinvee zoals kippen, ganzen, konijnen etc.
Het was niet zo druk, omdat het de eerste dag is vandaag (de fair is van 21 t/m 23 juni zie: farm en country fair ) Dat Rubio het niet eng vindt, om door een drukke mensenmassa te lopen had hij op de zomermarkt al bewezen. Maar de grote koeien die we op de fair zagen, die maakten wel enorm veel indruk. Ze stonden dan ook behoorlijk te loeien, dus dat versterkte het effect. Nee, bij die jongens wilde Rubi niet te dicht in de buurt komen. Maar alle andere dieren dat ging perfect. Zelf het enorm grote Shire paard. Noch veel groter dan de runderen, die hij zo eng vond. Maar het Shire paard, vond Rubio wel lief.
Al met al ging het weer geweldig. Nu maar hopen dat hij ook snel leert. Want er moet nog wel wat geleerd worden natuurlijk. Gelukkig hebben we daar de hele zomer nog voor.