dinsdag 12 februari 2013

Weer een dagje tussen de wolven.

Vandaag had ik weer het voorrecht om echte wolven te ontmoeten. Ik ben met Wilma naar Jos de Bruin geweest. Jos heeft een wolvenopvang in Sonsbeck, Duitsland. Dat is in ieder geval een stuk dichterbij dan Bilstain.
Jos heeft ons bijzonder gastvrij ontvangen en van alles verteld over de wolven en de wolfhonden. Ook heeft hij een paar dingo's zitten, nou dat zijn net lieve kleine hondjes. Grappige beesten.
De mid-content wolfhond Shy, is bepaald niet verlegen. Wat een prachtig en vooral lief dier. Totaal niet schuw. Mijn Sara is heel wat schuwer. Jos heeft ook twee kruising Saarloosjes zitten. Saarloos met wolf gekruisd. Thor, de reu, was gewond aan zijn pootje. Hij had zijn pootje door het hek gestoken en de wolf aan de andere kant had er een lekker hapje van genomen. Oeps..... Normaal gesproken bijten de wolven elkaar niet zomaar, maar dit was een nieuw exemplaar en had de integratie cursus nog niet gedaan. Hij was zomaar door iemand afgegeven bij Jos en hoewel Jos eigenlijk vol zat, heeft hij hem toch maar aangenomen. Tja, wat moet je anders, je kunt zo'n wolfje ook niet laten barsten. Dus het is hem vergeven. Met Thor gaat het wel goedkomen (na een dure operatie, 't is een kostbare hobby, die wolfjes)
Thor is trouwens wel een stuk schuwer dan Shy, maar ach, dat mag ook. Hij zit op het moment binnen bij Jos thuis om te revalideren. Hij kwam ook even naar buiten en bleef gewoon bij ons uit de buurt. Toen hij weer naar binnen moest van Jos, durfde hij niet langs die gekke vrouwen op het terras. Dus Jos tilde hem gewoon even op (Wat is dat? Een kilo of 50? Pff, zit meer kracht in die kerel dat je zo zou denken!). Ik heb weer een paar mooie foto's kunnen nemen, die spreken voor zich.
Heerlijke dag gehad! Bedankt Jos.
Wil je meer weten over de wolvenopvang van Jos, zie hier de link:

http://www.wolf-auffang.de/start.htm

En dan hier de foto's





Knut, wat een prachtige vent!

Dat is een lekker hapje

Knut is op dieet, vindt hij niet zo leuk......


 
Wat was het koud, maar dit is dus zo'n dingo

 
Lieve mooie Shy

Thor met zijn zielige pootje...

Nee, Jos, ik durf er niet langs, die enge vrouwen daar vertrouw ik niet.............

Shy, kroeldoos!