zondag 13 juli 2014

Een oude bekende.

Vandaag zijn we met Chase, Sara en Kira naar Epe geweest. Naar heidegebied Renderklippen. Daar is een groot losloopgebied voor hondjes. We hadden afgesproken met de nieuwe baasjes van Rubio.
Rubio heeft het echt enorm naar zijn zin in Friesland. Hij mag altijd mee naar de manege, waar hij een leuke hondenvriend heeft. En hij mag mee rennen als het vrouwtje gaat paardrijden in het bos.
We waren benieuwd of hij ons nog zou herkennen. Dat viel een klein beetje tegen. Maar eigenlijk is dat wel goed, natuurlijk! En later dachten Jan en ik ook nog, het terrein waar we hadden afgesproken was natuurlijk onbekend. Als Rubio bij ons thuis op visite zou komen, zou hij misschien meer herkennen. Maar het was heerlijk om hem weer te zien. Sara herkende hem direct! Ze was een beetje wild. Toen we van de parkeerplaats naar het losloopgebied liepen, trok ze zelfs Jan omver.... pfff, en dat met al die bloedverdunners, het was wel even een bloedbad.... Maar ach, doekje erop en pleister en dan weer verder wandelen. Gelukkig mochten ze snel los. In eerste instantie waren ze allemaal nog tamelijk rustig, maar op een gegeven moment had Rubio zijn renschoenen weer gevonden en werd er een race gelopen! Je hoeft niet te vragen wie die race altijd wint natuurlijk!
Onderweg kwamen we nog heel veel andere honden tegen. Er liep een meneer met een Appensenner, een Jack Russen en twee Beagles. Die liepen een heel eindje met ons mee. Chase vond de Jack Russel erg leuk!
Later kwamen we nog een Zwitserse witte herder pup tegen, tja, die blijf ik toch ook prachtig vinden hoor! Chase had ook nog een stokje gevonden, en speelde er lustig op lost. Op een gegeven ogenblik wilde ze het stokje zelfs begraven.
Het was schitterend weer en gelukkig voor de  hondjes genoeg plek om lekker af te koelen, we kwamen namelijk een aantal grote plassen tegen. We hebben een wandeling van anderhalf uur gemaakt en toen was het weer tijd om te vertrekken en afscheid te nemen. Ik vind het enorm fijn dat we zo af en toe nog contact hebben met de baasjes van Rubio!!! Net zoals met Luna. Het is goed dat zij het zo getroffen hebben met hun nieuwe baasjes! Het blijft altijd moeilijk om afscheid te nemen, maar als je weet dat het goed gaat met ze, dan is het ok.
Ik heb een stokje gevonden.....


Genieten van het zonnetje....Even mijn stokje begraven hoor

Een heerlijk stel, en ze hadden het allemaal enorm naar hun zin!

Even een sprintje trekken!