maandag 7 juli 2014

Arme Sammie

Wat een dag, pffff. Maar laat ik bij het begin beginnen. Afgelopen zaterdag bleek ineens dat Sam wat moeilijk liep. Stijfjes en raar. Hij wilde ook niet spelen en de andere honden mochten niet te dicht bij hem in de buurt komen. In eerste instantie dachten we dat hij misschien zich verstapt had, of iets van een spiertje verrekt. Toen we zondag naar Sanne en Wim gingen, dachten we, even kijken wat er gebeurt. En ja hoor, hij was ineens "wonderbaarlijk genezen". Haha, hij speelde weer en was heerlijk aan het graven. Maar 's avonds was hij thuis toch weer erg rustig. En vandaag kwam hij maar niet uit zijn mandje. Hij liep weer heel moeilijk, toen ik hem wilde laten plassen buiten. Ik begon mij nu wel zorgen te maken. Dus de dierenarts maar gebeld. We mochten nog dezelfde avond komen. We namen Kira ook maar gelijk mee, want die moest nog een enting. Dus wij met twee honden naar de dierenarts. Eenmaal  daar, moesten we zeker een half uur wachten. De hondjes lagen braaf aan onze voeten. De dierenarts had ineens een spoedje ertussen. Een poes die al 4 kittens had gehad, maar de laatste kwam niet. Spoed keizersnee. Gelukkig ging alles goed, vertelde ze, toen wij aan de beurt waren.
Ze onderzocht Sam en kwam tot de ontdekking dat het probleem in de nek zat. Het zou wel een begin van een hernia kunnen zijn, maar met veel rust en wat pijnstillers zouden we het wel moeten redden. Sam kreeg een injectie pijnstilling en pillen mee voor de komende 10 dagen. Kira was natuurlijk weer lekker aan het aanstellen, maar vooruit, zij heeft haar enting ook gehad.
eenmaal thuis hebben we de bench maar weer uit de schuur gehaald. In de bench zijn mandje gezet en daar Sammie in laten liggen. Hij vindt het prima, lekker veilig in die bench, kunnen de andere honden hem niet lastig vallen. Maar hoe gaan we hem uitleggen, dat hij voorlopig niet mee mag met grote wandelingen?????
Tja, daar zal hij zeker van balen..... Maar goed, beter een aantal weken bench rust dan een hernia.

Sam strompelt even naar buiten voor een plasje....

In de wachtkamer van de dierenarts....

Lekker veilig in mijn mandje in de bench