zaterdag 2 mei 2015

Een warm welkom

Vandaag was het dan zover, wij mochten Daentje gaan ophalen. Voor ons heel leuk, maar.... voor Shiva, Doerak, Fred en Yvonne was het moeilijk. Afscheid nemen is nooit fijn, ook al weet je dat de pups naar goede huisjes gaan. Daentje heeft uitgebreid afscheid genomen van Doerak, Fred, haar moeder Shiva en oermoeder Yvonne.
De reis verliep zoals dat bij Saarloosjes gaat.... veel kwijlen en ja, ook een keertje spugen. Vergeleken met Sara viel het allemaal reuze mee. Eenmaal in Silvolde werd het echt even spannend voor haar, ze ging kennismaken met de hele roedel. En wat ben ik dan toch trots op mijn schatten. Het is echt een super sociale roedel! Daentje komt in een warm nest. Sam is altijd de rust zelve, bij het kennismaken met een pup. Hij laat de pup aan hem ruiken en gaat rustig zitten. Daentje kreeg hierdoor direct weer zelfvertrouwen. Maar de grote honden waren toch wel een beetje spannend. Hoewel je zag dat ze Sara direct "herkende" als eigen. Voor Kira en Chase schrok ze nog wat terug, maar Sara kon direct heel dicht bij haar komen. Nadat de drie dames haar uitgebreid hadden besnuffeld, was er nog die kleine Moos. Moos hield in eerste instantie wat afstand, hij liet het contact van haar uitkomen. En het duurde niet lang, voordat zij dat contact opzocht. En ja, dan is Moos ook een echte schat, hij doet heel lief en zachtjes en probeerde Daentje over te halen om te spelen. Daar was ze wel voor in, dus de eerste vriendschap is een feit.
Toen was het etenstijd, eerst de volwassen honden en toen die hadden gegeten ging ik even met Daentje apart zitten met een bakje vlees. Dat bakje vond ze niet zo interessant, maar als ik het vlees op mijn hand aanbood, at ze smakelijk. Na het eten nog even naar buiten en daarna ging iedereen weer naar binnen. Daar ging ze lief onder mijn stoel liggen slapen. Later kroop ze bij Jan op de bank en je had geen kind meer aan haar. Toen ze wakker werd, ging Jan even samen met haar en Moos naar buiten en toen werd er natuurlijk weer even gespeeld, maar ze deed ook netjes een plasje buiten. Wat een toppertje!!! Toen weer naar binnen, nog even samen op de bank spelen en daarna.... knock out.... Tja, het was ook een enerverende dag geweest. Ik ben benieuwd welke avonturen deze schat gaat beleven hier in de roedel. Wij genieten iedere minuut van haar en zijn ontzettend trots op de rest van de roedel! Wat een geweldige honden hebben we toch!
De komende paar dagen slapen we lekker beneden. Gelukkig hebben we daar ook een kamer met een bed, dus geen lastige kampeer situaties en zo kunnen we mooi een oogje in het zeil houden vannacht.