maandag 4 november 2013

Avondje Kira

Vanavond ben ik samen met Kira naar training geweest. Het was de tweede les. Ja, ik ga eigenlijk niet zo zeer om te leren hoe ik mijn hond moet trainen, maar het is gewoon leuk om even met Kira alleen bezig te zijn. Het is ook heel goed voor haar om even uit de roedel te zijn en te socialiseren met andere honden. De vorige les waren we met zijn drieën, maar vandaag was het dubbel feest, we waren met zijn zessen. Een geweldige ruwhaar teckel (tja, blijf ik toch een zwak voor hebben) een jackie (Jack Russel), een bruine labrador, een zwart met wit vuilnisbakkie medium size en Beans, de hond van de buren een leuk hondje, driekleur, zou een mix windhondje-beagle kunnen zijn. De hondenschool waar ik ga is maar heel kleinschalig. Kleine groepjes en ook maar 1 groep tegelijk. Voorheen zat ik op een andere hondenschool. Was prima hoor, maar een groot veld en wel 5 groepen tegelijk aan het werk. Ik ben meer van het kleinschalige, vind ik gewoon gezelliger. Tja, en Sandra werkt veel samen met Rob en Jeroen, dus.... moet goed zijn, toch?
Vorige week was de training niet door gegaan, vanwege het slechte weer. Vandaag hebben we het erop gewaagd en.... het is toch zo goed als droog gebleven. Aan het eind begon het te spetteren, maar ach, toen mochten we bijna naar huis. Mira is nu versleten, ligt voor dood op de grond. Zo zie je maar weer hoe intensief zo'n uurtje trainen voor de hond is. Helaas kan ik van de training geen foto's maken. Ik kan niet trainen en fotograferen tegelijk, daarbij komt dat het donker is. Het veld is wel verlicht hoor, maar het is toch niet zo licht dat je goede foto's krijgt. Ach, komt misschien nog wel.
Als ze binnenkort nog een cursus starten, ga ik met Moos ook. Dat wordt lachen (voor Moos en de andere cursisten, ik zal wel iets minder vrolijk zijn). De kleine dondersteen denkt toch echt dat hij mijlenver boven de wet staat. Mmmmmm, ben benieuwd hoe dat gaat lopen.
 

ik ben zoooo moe!