woensdag 16 januari 2013

Wet op gelijke behandeling

Mochten mensen zich nog afvragen of honden emoties en gevoelens hebben. Jaloezie is in ieder geval aanwezig in mijn honden. Tja, nu gaat het er ook eigenlijk niet helemaal eerlijk aan toe bij ons thuis. Sam, heer en meester, wordt lichtelijk voorgetrokken. Hij heeft wat privileges, die de dames dus niet hebben.
Zo mag Sam bijvoorbeeld op de bank, de andere hondjes dus niet. Sam mag ook bij ons op bed, de andere hondjes dus niet. Sam mag in de auto voorin zitten, de dames achter in de kennel.
Dit oneerlijke beleid heeft wel een achterliggende filosofische reden. Sam is namelijk nogal klein van stuk. (ssst, dat weet ie dus zelf niet!) Om ervoor te zorgen dat hij niet onder de voet wordt gelopen door de grotere honden, hebben we hem een wat hogere status in de roedel gegeven. Hij vindt zichzelf daarom dus een hele baas. Hierdoor reageert hij zodanig dominant naar de andere honden, dat het vanzelf respect afdwingt. Buiten is dat wel eens lastig, want de honden buiten weten dus niet dat hij hoger in rang is en Sam weet niet dat hij ietsje aan de kleine kant is, dus dat is wel eens oppassen. Maar goed, binnen is mijnheer dus heer en meester. Tja, wij staan nog wel boven hem in de roedel hoor, hij weet heel goed dat hij moet luisteren naar ons. Maar hij staat wel wat hoger dan de dames. Maar nu Sara en Luna lekker aan het puberen zijn, geeft dat wel eens wat problemen.
Zij zijn, zoals het echte pubers betaamt, in de fase aangebroken, wat hij mag, mogen wij ook.
En dus.... kruipt Luna af en toe heel stiekem op de bank. Doet dan vooral super lief en hoopt dat ze dan mag blijven liggen. Helaas........
Sara heeft een andere tactiek. Zij kruipt op de bank alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ze daar mag liggen en hoopt dan dat ze ons kan overbluffen. Helaas.....
Maar het levert wel een paar leuke foto's op.

Kijk, ik mag dit dus gewoon....


En ik doe net of het ook mag....

Ze zouden eigenlijk een wat grotere bank moeten aanschaffen hoor....

Als ik nou heel stil lig, mag ik dan blijven liggen?

Zie je wel, je vindt mij wel lief zo....Hoe bedoel je, ga eraf????
En hoe zit het dan met de wet op gelijke behandeling?