zondag 21 september 2014

De laatste zonnestralen van dit seizoen?

Niks zo veranderlijk als het weer in Nederland. Gisteren nog, regende het pijpenstelen. Hele delen van de Achterhoek stonden blank. Vannacht was het ook aardig tekeer gegaan. Het terras achter het huis, leek wel een zwembad. Toen ik vanmorgen de honden wilde uitlaten, keken ze eens minzaam naar buiten en bleven mooi stilstaan op de drempel.... Alleen Kira durfde het aan. Tja, die houdt wel van wat nattigheid.
Maar gelukkig klaarde het al snel op. En na even buienradar geraadpleegd te hebben, besloten we dat het veilig genoeg was om naar de hei te gaan. We kwamen er rond 12.00 uur aan en wij waren niet de enige.. Tjonge wat was het weer druk. Maar ik snap het wel. Inmiddels scheen het zonnetje heerlijk. Iedereen wilde nog even die laatste zonnestralen van dit seizoen meepakken.
De zwijnen hadden ook hun sporen nagelaten, heerlijk in de natte grond aan het wroeten geweest, dat was vast genieten!
De honden genoten ook. Natuurlijk werd er niet alleen heerlijk gesnuffeld en gerend en gespeeld, maar moesten ze ook bij ieder plas even flink nat worden. Snap je dat nou? Als bij ons thuis het terras veranderd in een zwembad willen ze niet naar buiten en op de hei stampen ze in iedere plas die ze zien.....

Ik ruik zwijntjes.....

hee, een zeehond.....

en daar gaat ie dan.....

Lekker happen in het water.


Bass houdt meer van rollebollen.

Ook even stoeien natuurlijk. 






En na het badderen even uitschudden.....

En droog rollen....

Tja, de natuur vertelt ons dat de zomer bijna ten einde is.....welkom herfst.....




dinsdag 9 september 2014

Kleine kanjer

Vandaag had Moosje weer examen. Ik had er een hard hoofd in....
Vorige week haalde hij het bloed onder mijn nagels vandaan. Mijn geduld werd ernstig op de proef gesteld. Hij deed werkelijk zijn uiterste best om de oefeningen zo slecht mogelijk uit te voeren, liefst helemaal niet. Blijf? Nee hoor, ik kom gewoon vrolijk naar je toe lopen. Kom voor? Nee, dan blijf ik liever even zitten! Af? Ga lekker zelf liggen, het gras is nat!
Een troost, alle andere honden van de cursus hadden er ook geen zin in.
Natuurlijk had ik wel wat geoefend deze week, maar dat ging eigenlijk ook niet zo best. Dus, zoals ik al zei, ik had er een hard hoofd in. Ach, ik had mij er eigenlijk al bij neergelegd dat het een ramp zou worden, maar ik dacht, we gaan in ieder geval plezier maken. Want daar gaat het toch eigenlijk om!
Misschien dat die houding van mij Moos inspireerde. Het ging namelijk heel goed. Die kleine draak, hij weet het dus allemaal wel hè.... Het hele traject deed hij zonder problemen. Alleen het afstoppen was iets lastiger, maar ging ook wel redelijk. Kijk en dan ben ik natuurlijk weer super trots op hem...
't Is een koddig gezicht, zo'n kleine Jack teckel (ik denk namelijk dat hij een kruising is tussen Jack Russel en ruwharige teckel) die dan zo netjes naast een wat gezette (eigenlijk gewoon dik, maar dat staat niet zo leuk in dit verhaal) dame loopt en constant naar haar opkijkt. Maar plezier hebben we gehad! Nu maar hopen dat Sandra (van advies en trainingscentrum Hond&Zo ) genoeg mensen (en honden) bij elkaar krijgt voor een sport&spel training. Want dat zou Moosje echt leuk vinden. Donderdag start ik die cursus met Kira. Ik ben benieuwd hoe zij dat gaat vinden. Zij vindt het lopen over een kattenloop en door een tunnel best een beetje eng.... Moos niet, die gaat overal overheen en doorheen! We houden u op de hoogte!
En hier dan met trots het diploma van Moos! Sandra BEDANKT!