zaterdag 29 september 2012

Weer even lekker op de hei

Vandaag was de derde bijeenkomst van Topdog op de hei. Normaal gesproken geef ik Sara altijd een half primatour tabletje (wagenziekte) als we langer dan 15 minuten in de auto zitten. Helaas was ik dat vandaag vergeten. Toen we aankwamen bij de hei was ze kleddernat van het kwijlen. Gelukkig was het daarbij gebleven en had ze niet gebraakt. Autorijden is toch nog steeds niet haar ding. Ze is zeker niet bang en vindt het ook niet erg om in de auto te springen. Ze associeert autorijden wel met leuke dingen. We gaan immers bijna altijd naar het bos of de hei. Maar toch, als ze geen tabletje krijgt, voelt ze zich duidelijk niet lekker. Maar goed, eenmaal op de hei, was ze dat ook weer snel vergeten.
Het was weer buitengewoon leerzaam en zinnig vandaag. Als we daar aankomen splitsen we de groep meestal in tweeën en gaan we ieder een andere kant op. Omdat we steeds met anderen in de groep zitten is de roedel dus ook steeds net even iets anders. Dat zorgt weer voor leerzame momenten. Hoe de honden op elkaar reageren en hoe de rangorde wordt bepaald, hartstikke mooi om te zien.


Vandaag moesten we weer net iets meer weten dan vorige week. We moesten van alles vertellen over ras, rasgroep, rastypische eigenschappen, maar nu ook karakter, vererfde eigenschappen, opvoeding, etc. Voor opvoeding is het natuurlijk van belang dat je niet alleen de hond observeert maar ook het baasje. Natuurlijk kan je nooit alles over een hond vertellen, vooral als het een hond is die je verder niet kent, maar toch is er van alles te ontdekken als je goed observeert. Ik had de eer om iets te mogen vertellen over de austalian cattle dog.... Pffff, tja, niet echt een ras waar ik bekend mee ben, maar al met al (en met wat hulp van Rob) kwam ik er toch aardig uit.
Het weer was wederom geweldig. Wat hebben we het tot nu toe goed getroffen. Volgende week slaan we een keertje over en we zien elkaar over twee weken weer. Ik kan nauwelijks wachten.


Australian Catlle Dog : Emmy


Australian Cattle Dog: Beer