vrijdag 13 juli 2012

Samen spelen

Het gaat echt super met Luna, ze krijgt het al helemaal naar haar zin. Deze week is ze een halve kilo aangekomen. Nog niet echt veel, maar het begin is er. Ze is erg actief! Zij en Sara hebben de grootste lol, maar ook met Sam kunnen ze leuk spelen. Als we in plaats van Luna een reu in de roedel hadden opgenomen was dat vast niet zo goed gegaan. Sam vindt het nu eenmaal prettig om de enige heer in huis te zijn en zorgt goed voor "zijn" drie teven.


Het uitlaten begrijpt Luna nog niet zo goed. Ze blijft aan de lijn keurig dicht naast mij, meer omdat ze niet goed weet wat de bedoeling is, dan dat ze "echt naast" loopt. Een plasje doen? Nee, dat doet ze liever in de tuin.
Eén keer stiekem, toen we in het bos waren en ze dus lekker losliep, kon ik haar erop betrappen dat ze ging plassen. Maar als het even kan, houd ze het op tot thuis. Ze doet het niet binnen (gelukkig), dus ze is wel zindelijk, maar waarschijnlijk niet vaak (nooit?) echt uitgelaten.
Gelukkig hebben we een aardig formaat tuin en als ik dan de grote boodschap direct opruim is het niet zo erg, maar het zou fijn zijn als ze doorhad wat de bedoeling is van die wandelingen iedere dag.


Van de boswandelingen geniet Luna ook met volle teugen. Autorijden gaat ook al veel beter, ze wil niet zelf de auto in..... (komt nog wel, geduld is een schone zaak) maar eenmaal binnen is ze rustig. Ze zit samen met Sara in de grote kennel, Chloe in de kleine kennel en meneertje Sam natuurlijk gewoon voorin bij de grote mensen, verschil moet er zijn. (Ik heb een auto speciaal voor de honden, Fiat Doblo Cargo, met een grote kennel en een kleine kennel achterin.). Ja, het bos blijft voor alle honden toch altijd een feestje. Het verveelt schijnbaar nooit.


En, tja, het is toch net een echte wolf, zo in het bos...
Met Sara zijn er nog drie lessen in de A groep van de hondenschool (Agility Club Achterhoek), daar na mag Sara naar de B groep. Ik ga maar proberen of Kevin (zoon lief) dan met Luna mag meedoen in de B groep. Luna heeft duidelijk een veeeeel grotere "will to please" en leert snel. Maar ze heeft ook lef! Ze mag dan wat kleiner zijn dan Sara en zeker nog lang niet op gewicht, maar het is een felle tante, laat zich de kaas niet van haar brood eten. Als Sara iets doet, wat haar niet zint, dan kan ze fel reageren naar Sara. En Sara is een echt doetje, dus die vindt alles goed, gaat zelden tegen Luna in. Ach, Luna is per slot van rekening wel "een hele maand" ouder......


Luna is ook al waaks, dat vind ik best prettig, dat was Mira ook en tja een Saar natuurlijk niet. Alhoewel Sara wel "meedoet" als Sam en Luna gaan waken.
Zo af en toe is het echt een gekkenhuis hier, met twee van die jonge dolle dames, maar wel erg gezellig. En Chloe? Die vindt het allemaal goed, zo lang ze maar respect tonen voor haar ouderdom en haar lekker met rust laten.