zaterdag 24 mei 2014

Spetteren

Tjonge, wat een dagje. Wat hebben onze honden het toch altijd slecht......Vanmorgen eerst naar de hei geweest en daarna hebben ze nog de hele dag heerlijk in de tuin kunnen spelen. Allemaal weer lekker geborsteld, en nu heerlijk gegeten, tja, wat wil je nog meer als hond.
Ik zou er bijna jaloers op worden, ik wou dat ik zo'n hondenleven had, hahahaa.



Heerlijk dommelen in het zonnetje
Samen spelen

Of liever een dutje in de schaduw

Even een beetje spetteren om af te koelen
Maar je kan ook lekker op muizenjacht natuurlijk

Hééé, ik wil ook op het kleedje!


zondag 18 mei 2014

Hond aan boom gebonden.....

Brrrr, wat een nare titel, je gelooft het bijna niet. Als we zoiets in de krant zien staan, draait de maag om. Maar vandaag is het minder erg. Hond in kwestie is terror teckel Moos. Wie mijn blog regelmatig leest, weet dat ik moet oefenen om Moos op afstand te laten liggen. Nou weinig liggen, wel veel lachen, hahahaa.
Zolang ik met mijn vinger de grond raak, vlak voor zijn snufferd, dan gaat hij liggen... maar van afstand, hahaha NOT. Dus kreeg ik een grandioos idee. Ik bond Moos aan de boom, ging zelf een stukje (1 grote stap) bij hem vandaan staan en het feest kon beginnen. Nou, in het begin niet dus hè.... maar langzaamaan kreeg hij door wat de bedoeling was. Als hij ging liggen, volgde er een lekkertje... Mmmmm, toch wel interessant om dan te doen wat er gevraagd wordt. Dus, jaja, nu heb ik hem in ieder geval zo ver dat hij gaat liggen, zolang hij aan de lijn zit en niet bij mij kan komen. Kleine stapje tegelijk.... pfffff, teckels trainen, het is een kunst hoor....



Verder was het natuurlijk heerlijk weer dit weekend, maar foto's van de hei kennen we nu wel. We hadden vanwege het heerlijke zonnetje de badjes neergezet en gevuld met water. Het blauwe schelpbadje voor de teckels en de grote zwarte voor de andere honden. Ja,ja, nou ze kwamen eens kijken toen we de boel aan het opzetten waren, maar lekker genieten van het water? Ho maar..... Alleen Moos durfde even zijn pootjes nat te laten worden.
Ik heb het nog geprobeerd door er zelf in te gaan staan, maar nee hoor.... geen zin. Nou ja, zeg, stelletje *#*#*.... We moeten maar denken, de zomer moet nog beginnen, ze hebben wat langer tijd nodig om eraan te wennen.....
Vorig jaar was Sara er niet uit te slaan en toen had Kira (nog pupje) grote pret in de blauwe schelp. Maar nu? Nee, geen zin in natte poten, de enige die natte poten had, was ik.

Mmmm, wel lekker hoor, natte pootjes....

Wat is dat voor vreemde slang?

Die slang ga ik vermoorden!

Hé wat gebeurt hier?

Dat is een grote drinkbak.....

Wat vind jij ervan Sam, gaan we erin? Echt niet!


dinsdag 13 mei 2014

Small dogs with big attitudes

Wat een druk dagje mensen. Vanmorgen met de hondjes naar de hei geweest, zoals in het stukje hieronder beschreven. Vanmiddag met Chase naar het verzorgingstehuis geweest, waar we af en toe bezoek team zijn. En vanavond hondencursus met Moos. Het is niet te geloven maar Moos is geslaagd voor de beginnerscursus en nu zitten we op de gevorderde klas. Het is een hele leuke samenstelling. De bende van vijf. Hahaha. Je hebt Abby, de ondeugende Welsh Corgie, die ook bij Moos in de beginnersklas zat. Dan nog een "oude" bekende, Linde, de lieve zwarte Cocker Spaniel. Nieuw in de klas zijn Higgins, een stoere Cairn Terrier, fijn voor Moos om nog een man in de klas te hebben. En dan het schattige bonte Cockertje Ronja, ze heeft een lastige start gehad het eerste jaar van haar leven, maar nu heeft ze haar gouden mandje gevonden. Ze is nog iets onzeker door alles wat ze heeft meegemaakt, maar daar zal ze door haar nieuwe vriendjes wel vanaf worden geholpen.
Het is een leuke samenstelling van kleine hondjes met geweldige karakters! Sandra van Aggelen van hondenschool HOND EN ZO heeft het mooi uitgezocht. Vanavond was er dus weer les. Het ging eigenlijk best aardig met Moos. Hij had er zin in. Tja, dat is altijd weer afwachten, hij kan best veel, maar of hij het doet... dat is altijd weer een verassing. Vandaag moesten we het voorkomen en naast roepen oefenen. De hondjes gaan dus eerst netjes zit.... dan moeten ze blijf (dat is al een hele uitdaging met Moos), je loopt zelf dus weg en bij het voorkomen draai je om, roept de hond bij je, hij gaat voor je zitten, dan moet hij achterlangs netjes naast komen, en dat is einde oefening. Bij het naast roepen gaat het begin ongeveer hetzelfde, maar in plaats van dat jij je omdraait, loop je door en roep je de hond. Die moet vervolgens netjes naast je komen lopen. Nou, ik moet zeggen, Moos deed echt zijn best. Ik was best een beetje trots. Maar ook de andere schavuiten deden natuurlijk hun best!
Aan het einde van de les moesten we nog even het af (lig) op afstand oefenen.... Hahaha, AF is al een uitdaging, laat staan op afstand. Dat ging hem dus niet worden met Moos. Hij snapt er werkelijk niks van. Hij zit en kijkt mij aan..... met een blik die zegt : " Ja, wat wil je nou mens? "
De bedoeling is, hij gaat zitten, ik loop een paar stappen weg (hij blijft dus zitten .....) dan zeg ik AF en moet hij gaan liggen. Hahaha, nou NOT dus. Ik kon praten als brugman, maar AF gaat meneer niet. Hij gaat pas af als ik met mijn hand heel dicht bij de grond kom, vlak voor zijn neus. Pfff, dat wordt flink oefenen deze week...... Volgende week horen jullie of het gelukt is.
Hier nog even wat mooie plaatjes van de bende van vijf.

Ronja blijft netjes zitten

Kom voor Ronja.... 

Ook Linde zit keurig!

En komt direct als het vrouwtje roept!

Lieve ondeugende Abby, wat een plaatje!

Ronja houdt van haar vrouwtje.

Mister Higgins kan ook heel goed blijven zitten!

En komt natuurlijk gelijk als het baasje hem roept!

Kijk eens hoe goed Abby oplet!

Nou, loopt Moos niet keurig naast

Hij volgt keurig!

Netjes blijven zitten Moos!

Kom maar naast Moos, en ja hoor, hij komt keurig naast mij lopen!


Hij kan wel AF als je het van dichtbij aanwijst!

Maar wat bedoel je nou?????? Ik zit toch mooi, waar blijft mijn snoepje???? Hoe bedoel je AF??????

Na regen komt....

Nou, nog niet echt zonneschijn, maar het is droog, dat is al heel wat. Tjonge wat een water is er de afgelopen dagen uit de lucht komen vallen. Niet normaal meer. Het is in Nederland ook hollen of stilstaan.... de gulden middenweg, is in Nederland nergens te bekennen. Pfff, maar eerlijk is eerlijk, we waren natuurlijk ook een beetje verwend met al die mooie dagen. Hoe dan ook, de afgelopen week zijn we niet echt lekker naar de hei of het bos geweest. Slechts een aangelijnde wandeling op zijn tijd..... oersaai, vinden ook de honden. Die worden dan natuurlijk wel wat ondeugender in huis. Tja dan heb je met 7 exemplaren wel wat te stellen. Maar gelukkig vandaag was het droog. Ik heb mijn auto het pad op gereden, ook nog een hele kunst want ze zijn bij ons in de straat het asfalt aan het vernieuwen en eigenlijk kan ik dus niet voor mijn eigen huis komen.... Ach, ik deed maar net of mijn Fiat Doblo Cargo een echte Jeep was.... Hondjes ingeladen en onderweg naar de hei.... Hè, hè, dachten ze, gaan we weer eens.....
Ik was alleen met 7 honden (leek wel een hondenuitlaatservice, hahaha). Persoonlijk vind ik dat een tikje onverantwoord. Liever ga ik met Jan samen, maar ach, die moest werken en ik moest gewoon deze droge periode benutten. Op de hei zie je het nog veel gekker hoor. Daar zie ik soms één man of vrouw met wel 15 of soms zelfs meer honden. Dat zijn wel hondenuitlaatservices. Ik zou mijn hond daar dus niet aan meegeven, sorry hoor. Ze zullen ongetwijfeld een prima opleiding hebben, maar een hond is een levend dier, wat zo af en toe best eens onverwacht uit de hoek kan komen (net als wij mensen). Er lopen heel veel honden los, daar op de hei, is toch niet raar als er dan een paar elkaar niet zo aardig vinden? Hoe grijp je in als je dan alleen bent met 15 (of meer) honden? Brrrr, ik moet er niet aan denken. Zoals ik al zei, zelf vond ik het al een beetje onverantwoord. Ik moet Sam en Moos aan de lijn houden en Shiva is natuurlijk niet van mijzelf. Ze luistert wel hoor, maar ik ken haar toch niet zo goed als mijn eigen honden. Zo is het met zo'n uitlaatservice ook natuurlijk.... Nou ja, hoe dan ook alles ging natuurlijk gewoon goed. Dus wat zeur ik nu ook weer..... Pfff, komt door al die sombere dagen de laatste tijd, zullen we maar zeggen, hahaha.
Ik had geen fotocamera bij me, dus we moeten het doen met wat kiekjes van de telefoon. Het pakken van de telefoon en de camerafunctie opzoeken en plaatjes schieten was al een uitdaging met twee trekkende teckels aan de lijn, hahahaa.  Door alle regen van de afgelopen dagen lagen er een paar flinke plassen, dus ze hadden nog volop waterpret ook! En na het "zwemmen" , natuurlijk even droogrollen! De brem staat prachtig in bloei op het moment, ja het was echt even genieten.
Nu maar hopen dat het van het weekend echt mooi weer wordt, dan gaan we pas weer lekker wandelen! Dit keer met Jan, gelukkig!














woensdag 7 mei 2014

K9 Kira in opleiding

Zoals de meeste van de lezers wel weten, zet ik mijn honden af en toe in voor sessies met kinderen. Kira is hiervoor ook in opleiding. Natuurlijk zitten we op cursus, maar daarnaast moet ze ook leren om van alles te accepteren. Kinderen natuurlijk, maar ook mensen die op krukken lopen, looprekjes en natuurlijk rolstoelen. Vandaag wilde Djemo mij daar wel bij helpen. Djemo zit bij mij in de klas en zit in een elektrische rolstoel. Djemo is stapelgek op honden! Gelukkig is hij ook niet snel bang. Vandaag wilde hij mij wel helpen om Kira te leren dat een elektrische rolstoel helemaal niet eng is.
Ik ging eerst met Kira naar het bos. Dat was al spannend voor haar. Zo zonder de veiligheid van Sara en de rest van de roedel..... Maar ik wilde dat ze even kon uitwaaien, even rennen, voordat we naar Djemo zouden gaan. Ze vond het leuk, maar ook een beetje gek hoor, zo alleen met het vrouwtje in het bos. Na een lekkere wandeling gingen we de auto weer in.
Op naar Doetinchem. Djemo zat al te wachten, hij had er wel zin in! We haalden samen Kira uit de auto. Kira liep op hem af en rook aan hem en aan de rolstoel. Djemo is een stoere kerel, hij vond het allemaal best. Ik vind dat best stoer van hem, want Kira is toch een behoorlijk grote hond. Menig kind, is daar toch een tikje angstig voor. Djemo niet, hij kletste gelijk tegen Kira. We gingen wandelen en ik liep rechts van de rolstoel met Kira links van mij. Zij moest dus tussen mij en de rolstoel in lopen. Spannend. Je zag haar af en toe eens naar de wielen kijken.... en denken.... wat moet ik hier nu weer mee?
Maar ze deed het enorm goed, zeker voor de eerste keer. Ze liep keurig tussen ons in, alsof ze niet anders gewend was. Djemo en ik waren bijzonder trots op haar en ik was ook heel erg trots op Djemo, want ik ben ervan overtuigd dat zijn rust haar enorm hielp! Djemo heeft Kira en mij de hele buurt laten zien. We hadden onderweg nog een paar spetters regen, maar al snel kwam de zon weer tevoorschijn. Kortom een fijne wandeling. Wat een kanjers zijn dat toch, die Djemo en Kira!!!!!

Wat een kanjers!

Kijk, ik kan mijn kop gewoon op jouw blad leggen..... 

Maar dat mag niet, je moet wachten tot ik je het snoepje geef Kira!

Djemo is niet bang voor de grote tanden van Kira!

Een geweldig stel!

Ga maar netjes af Kira!

Braaf, je krijgt een snoepje!

Wat een samenwerking!!!!!

zaterdag 3 mei 2014

Ziek

Het is weer zover, vakantie en dus..... ben ik ziek. Niet heel erg gelukkig, maar wel behoorlijk verkouden. Hoofdpijn, keelpijn, alle holtes zitten vol en een tikje koortsig. Ik dacht, ik duik lekker weer mijn bedje in, maar voor het gemak van Jan, ga ik op het logeerbed in de werkkamer. Die is beneden, dus dan hoeft Jan niet de trap op en af als er iets is. Zo gezegd, zo gedaan. Maar daar lag ik dus niet lang alleen. Eerst kwamen er twee saartjes, die vonden het wel gezellig om bij mij te komen liggen. Sam en Kira gingen toen maar naast het bed. Maar al snel vond Sam dat niet goed genoeg, en aangezien Moos inmiddels ook al OP het bed lag, vond hij dat hij als oudste teckel toch zeker ook dat recht had. Dus voor ik het wist lag ik tussen de honden. Toen ik sliep had ik het nog niet zo in de gaten, maar toen ik wakker werd omdat ik mij niet kon omdraaien, zag ik het "probleem". Bas en Chase houden niet van al die drukte. Die zijn gesteld op hun rust. Die lagen lekker in de kamer op de bank, bij Jan. Ook gezellig!






donderdag 1 mei 2014

Blij op de hei

Pfff, vakantie noemen ze dat. Nou mijn dagen zijn goed gevuld.... Maandag had ik met een vriendin een afspraak met prof. dr. Marie-José Enders-Slegers. Zij is hoogleraar in de antrozoölogie aan de open universiteit. Dinsdag zijn Chase en ik naar het verzorgingshuis/revalidatiecentrum Antonia geweest in Terborg en woensdag zijn we naar de hei geweest en ben ik met een vriendin naar Daan en Corien van de Hondenspiegel geweest. Veel interessant nieuws gehoord over mens-dier relaties en het werken met honden! Maar op de hei, werd ik pas echt blij. Want als je de honden ziet genieten, kom je tot rust, zeg ik altijd. Maandag en dinsdag was het weer niet zo geweldig maar woensdag was het gelukkig in de ochtend weer schitterend! En de hei is nu erg mooi, de brem staat prachtig in bloei. Helaas had ik geen fototoestel bij me, maar de foto's van de telefoon laat ik toch maar zien hier.



Hallo, wie ben jij? Wil je met ons spelen?

Even lekker van het zonnetje genieten!

Schudden maar......

Wat ruist daar door het struikgewas?

Ik zal eens even voor je kijken!

Heerlijk rollenbollen

Jahaaa, ik kom al.....