maandag 31 maart 2014

Gewoon genieten van het weekend

Tja mensen, met zulk weer is het niet moeilijk. Gewoon genieten van je weekend. Geen plannen, nergens heen, geen visite, gewoon lekker in de tuin genieten van de zon.
De honden hadden het enorm naar hun zin. En ik vond het heerlijk om ze zo eens goed te observeren. Ja, zo'n lui-lekker, weekend is heerlijk!



 





 






dinsdag 25 maart 2014

Prachtige lentedag

Wat een prachtige lentedag was het weer vandaag. Wat vreselijk om dan een dagje vrij te zijn, hahaha. We hebben er een gezellig dagje Sanne van gemaakt. Ik had mijn wagen volgeladen met honden. Even langs de bakker voor een lekker broodje en langs de groenteboer voor wat salades. En dan op weg naar Hengelo (Gld). Shiva en Chase waren er natuurlijk nog nooit geweest. Maar ze zagen al aan de reactie van de andere honden dat het iets leuks moest zijn. Eenmaal bij Sanne maakten ze kennis met Oak en Katie en toen was het spelen, spelen en nog eens spelen....
Shiva kon het prima vinden met Oak, die twee hebben zich heerlijk uitgeleefd! Natuurlijk hadden de andere honden ook enorm veel pret.
Tja en als de hondjes het naar hun zin hebben, dan hebben de baasjes dat ook.
Sanne en ik konden even heerlijk bijkletsen en dronken een lekker kopje thee (met overheerlijk slagroomsoesje) op het terras. Daarna even paar rondjes weiland gelopen en mooie foto's gemaakt. Toen genoten van de lekkere lunch.... lekker en gezond. Als het zonnetje scheen was het heerlijk warm, maar als de zon even achter de wolken verdween, kon je merken dat het nog maar maart is.
Al met al een heerlijke dag.
's Avonds was het weer de trainingsdag van Moos. Gisteren was het Kira haar dag, maar omdat zij loops is, had ik Sara meegenomen. Sara deed het nog verrassend redelijk, moet ik eerlijk zeggen. Tja, ik weet dat ze het allemaal geleerd heeft, maar eerlijk gezegd heb ik niet veel meer met haar geoefend. Ja, de gebruikelijke dingen van zit en af, maar meer niet. Maar ze deed het echt netjes. En vanavond dus weer met Moos. Hij was enorm druk en bakte er niet veel van. Maar de wijze Sandra kon mij vertellen waarom. Ze vroeg of ik misschien wat onrustig was en tja, eerlijk gezegd had ze daar gelijk in. Kijk, dat is dus spiegelen.... Vrouwtje onrustig, Moosje onrustig..... dus.... adem in, adem uit en tot rust komen. Kijk, dan gaat het ineens allemaal veeeeeel beter.
Geniet van de prachtige foto's allemaal! Met grote dank aan Sanne!!! Wat een topfotograaf!!!!!!! (PS als je op de foto klikt, krijg je hem vergroot in beeld.)

Sara en Kira: "Krijgen we nog een snoepje of hoe zit dat?"

Shiva en Oak lekker aan het spelen.

Sara en Chase, topmodellen.

Wat een schatje toch, die Chase!

Saartje met stok

Kira met stok
Chase met stok

Oak en Shiva, new best friends for ever (BFF)
Lekkere teckelkontjes

Sammie......

Moosje......

Geweldig trio

Wat een plaatje hè

Shiva en Oak kunnen het goed vinden samen

Saarloos gestoei
En ja, Bas was er ook en had veel plezier,
hij is alleen niet zo fotogeniek als de rest.

Onze gastvrouw, Oak

En de andere gastvrouw, Katie




PS: Oeps, ik zie net zelf op de foto's dat ik vergeten was de halsbanden af te doen... Gelukkig is er niks misgegaan tijdens het spel en we waren er ook constant bij. Maar de volgende keer gaan ze natuurlijk af. Veiligheid voorop!

zondag 23 maart 2014

Dikke pret

Niet te geloven toch. Vandaag was het best lekker weer Ten minste het grootste gedeelte van de dag. Er was hier in de Achterhoek even een uurtje slecht weer. Regen goot uit de hemel. Juist.... en precies tijdens dat uurtje liepen wij dus met de honden in het bos.......
Ach, de honden hadden er geen last van en nat werden ze toch, want het was dikke pret in de sloot. Vandaag hebben we voor het eerst Shiva ook even los gelaten. Ja, het was zo zielig, ze wilde zoooo graag mee spelen. En het ging fantastisch. Ze blijft keurig bij de roedel en als ik haar roep, komt ze gelijk. Toppertje! Ze vond het heerlijk en kwam af en toe even met haar snuit tegen mijn been aan vertellen dat ze het zo fijn vond.
We komen gelukkig nooit iemand tegen in dat bos.... raar maar waar.... Je zou toch zeggen er gaan meer mensen met honden wandelen daar. En soms staan er ook wel 3 of 4 auto's op de parkeerplaats, maar we komen dan nooit iemand tegen.... vreemd hoor.
Hoe dan ook, nadat we allemaal drijfnat waren geworden, de honden van de sloot en wij van de regen moesten we weer de auto in.... je kunt wel raden hoe die eruit ziet, hahahahaa
Eenmaal thuis was alles alweer snel in rust, maar wat een lucht, het lijkt hier de Everglades wel, wat een moeraslucht zeg....
Ach, even een paar raampjes open en het komt allemaal weer goed. Maar de hondjes hebben in ieder geval veel lol gehad.
Helaas zijn de foto's weer niet zo goed gelukt, ik had geen camera bij me, dus met mijn mobiel wat geprobeerd..... Het filmpje is kort, maar wel leuk!





donderdag 20 maart 2014

Het wordt steeds gezelliger

Het wordt een drukke boel in huize Pols! Inmiddels is namelijk Chase toch ook bij ons komen wonen. Chase is een Australian Shepard (Aussie). Ze is een herplaatser en via mijn honden trainster heb ik haar leren kennen. Omdat Chloë overleden is en Kira nog te jong is om te "werken", zochten we voor k9-4care een nieuwe therapiehond. Chase is hiervoor helemaal geweldig. In eerste instantie woonde Chase bij mijn trainster en zou ze wel met mij gaan werken, maar er is toch besloten dat ze gewoon lekker bij ons mag komen wonen.
Chase is een heerlijke meid van 7 jaar oud. Ze ligt al gelijk goed in de roedel. Moos en Kira kende haar al van de trainingen (de trainster nam haar af en toe mee) en Sara, Sam en Bas vonden haar ook gelijk geweldig. Shiva is natuurlijk "te gast", en is ook lief voor haar.
De afgelopen dagen zijn we iedere dag naar het bos geweest. Alle honden vinden dat toch iedere keer weer heerlijk. Chase is ontzettend speels en rent achter ballen en frisbees aan en in het bos vindt ze het leuk om met takjes te slepen. Het is ook een echte herder en dus is ze gek op water, net als Kira. Bij iedere plas is het raak. Chase en Kira gaan er vol in.... heerlijk hoor, die baggerpootjes.....
Bij de grote stronk liet ik haar "hoog" gaan, leverde een leuke foto op. Maar Sara keer er eens naar en dacht :" Pfff, boeie, dat kan ik ook hoor...." En dus klom ook Sara op de stronk. Kira keek er een beetje jaloers naar, maar durfde toch niet echt.
Zaterdag begint Chase met haar eerste cliënt. Op de site kan je daar meer over lezen.
De roedel bestaat nu dus uit 7 honden. Tja, beetje vol is het wel, maar ach, toch ook heel gezellig. En als ze hun beweging krijgen op de dag, dan heb je er binnen geen kind aan.
Uiteindelijk zal Shiva natuurlijk weer terug gaan naar haar baasjes, dus de eigen roedel is weer zes hondjes. Drie teven en drie reuen. Heerlijk toch. Wij genieten ervan.


lekker baggeren....





maandag 17 maart 2014

Jammer dan, weg is de ham..... (oh, en Kira is loops.....)

Mmmmm, dat is waar ook. We hebben nu twee Saarloosjes in huis.... Kijk, Sara is wel ondeugend, maar toch, vergeleken met sommige Saarloosjes is ze eigenlijk best wel braaf. Sara kan de deur alleen open maken als de deur naar buiten toe open gaat. Ze gaat ertegenaan staat en duwt de klink naar beneden en door haar gewicht gaat de deur open. Naar binnen toe lukt het haar niet. Shiva daarentegen kan dat wel. Die slimme meid zet haar éne poot tegen de muur en duwt met haar andere poot de klink naar beneden en trekt de deur open. Maar goed, dat probleem hadden we opgelost met een haakje aan de deur.
Eten stelen, dat doet Sara niet (meer). Nou ja, uhhhh, tja, als je zalm op het aanrecht laat staan dan wil ze het nog wel eens proberen. Maar zeker niet als ik in de keuken ben. Shiva.... juist dan.
Ik dacht vanmiddag een lekker boterhammetje ham te maken. Ik was er met mijn gedachten niet helemaal bij, ik had de ham gepakt uit de koelkast en twee plakjes op de broodplank gelegd. Het brood lag nog in het kastje achter me, dus ik draaide me om en bukte om het kastje open te doen. In mijn ooghoek zag ik Shiva ruiken. Ik zeg nog rustig "Nee, dat is van mij." Nou, zo'n goede grap had ze nog nooit gehoord. Ik hoorde haar bijna lachen en ze kwam omhoog en roets...... Juist, weg was de ham. Als ze kon praten zou ze gezegd hebben "Ja dat was het maar nu is het van mij, hahahahahaaa."
En geef haar eens ongelijk. Zo'n overheerlijk plakje ham laat je toch niet op het aanrecht liggen. Pfff, dom oppasvrouwtje. Ik kon natuurlijk niet echt boos op haar worden, maar probeerde op een boze toon te zeggen "Foei Shiva, wat ben jij een ondeugd!" Ze was er niet echt van onder de indruk en ging heerlijk liggen nagenieten in haar mand.


 
 
En dan als klap op de vuurpijl, Kira is loops. Eindelijk, tikje aan de late kant.... Voor een herder dan. Ze vindt zichzelf enorm zielig en piept om alles! Maar ach, dat hoort erbij, kleine meisjes worden groot. Aangezien ze flink lekt hebben we dus maar een "echte Björn Borg slip" voor haar gekocht, hahahaaha. Nu vindt ze zichzelf nog zieliger......
 


zaterdag 15 maart 2014

De kleine prins

Wie ons blog regelmatig leest, weet eigenlijk al direct over wie ik het heb. Kleine Moos, een echte lady killer. Het is toch zo'n portret. Te ondeugend en te lief af en toe. Je weet niet of je hem achter het behang wilt plakken of wil doodknuffelen. Als hij wil, kan hij heel goed luisteren, dat is te zien op de cursus. maar als hij er geen zin in heeft, tja, dan doet ie ook niks ook (dat is trouwens ook te zien op de cursus, helaas.... ). Hij is gek op andere honden. Wil met alle honden die hij tegenkomt spelen. Hier in huis, vindt hij zichzelf wel "the man". Natuurlijk zijn Bas en Sam ouder en hebben dus uiteindelijk veel meer te vertellen dan hij, maar dat doet hem niks. Als hij moe is, is hij zoooo lief. Hij komt heerlijk bij je liggen en heeft een schattig koppie. Maar oh, wee, als hij in de speelmodus zit. Pfffff, dan is er geen land mee te bezeilen. Hij maakt de hele roedel onrustig en we moeten hem dan echt wel eens even wat tegengas geven hoor. Dan maar een poosje de bench in, helaas Moos, maar wij als baasjes moeten de rest van de roedel soms even tegen hem beschermen.
Hoe dan ook, hij is altijd de eerste die vriendjes is met de gasten. Zo ook met Shiva. Hij vindt haar helemaal geweldig. Natuurlijk is Sara daar wel wat jaloers op, maar dat gaat al steeds beter. Vanmorgen mochten Shiva en Moos wel een kwartier heerlijk spelen samen. Daarna heb ik ingegrepen omdat ik zag dat Sara er wel een beetje klaar mee was. Ik dacht, laat ik het voor zijn, voordat zij weer wil ingrijpen. Dus Moos op schoot genomen en klaar met het drukke gedoe. Ik zat op de bank met Moos op schoot. Shiva kwam naast ons liggen. Moos werd slaperig en zoals gezegd, dan is ie ineens een poepie.... Hij ging tussen mij en Shiva liggen en nestelde zich lekker in tegen haar warme kont. Ik zei al, een echte ladykiller. En alsof dat nog niet genoeg was, toen ik rustig opstond kroop Sara op mijn plekkie. Daar lag de kleine Prince Charming, tussen de twee wolven in. Niet te geloven toch, zo'n mormel......
Ja, tussen Sara en Shiva komt het wel goed, toen iedereen uitgerust was, begonnen zij samen te spelen. Mijn huis werd verbouwd, maar ach, je moet er wat voor over hebben hè, om het de meiden naar hun zin te maken...... Ik ben allang blij dat Sara doorkrijgt dat zij ook heel leuk met Shiva kan spelen. Daar kan ze ten minste lekker wild mee doen, want Shiva is net zo'n lompe drol als zij als het aankomt op spelen, hahahaa. Alhoewel, het is toch altijd grappig met honden. Als twee Saarloosjes samen spelen dan gaat het er superwild aan toe, maar als een Saarloos met een teckeltje speelt, kan het er ineens heel gedoseerd en georganiseerd aan toe gaan. Het blijven geweldige honden toch!


vrijdag 14 maart 2014

Hé, die boom heb ik eerder geroken...

Vandaag zijn we weer lekker naar het bos geweest met de hele roedel. Deze keer merkte je dat Shiva al het één en ander herkende. Ze vond het heerlijk om overal heerlijk op haar gemakje te snuffelen. Natuurlijk genieten alle honden van het bos, ook Sara, Kira, Bas en de teckels. En het weer was nog steeds zo prachtig, dat ook de baasjes genoten van de wandeling. Niks beter dan je weekend beginnen met zo'n heerlijke boswandeling.
Shiva begint zich steeds meer thuis te voelen bij ons. De ergste heimwee heeft ze achter de rug. Ze is actiever en gaat meer haar eigen gang in huis Toen ze er net was, lag ze alleen in de mand, nu gaat ze lekker liggen, waar wij bezig zijn. En ook op de bank heeft ze een heerlijk plekje gevonden. Het eten gaat ook goed, de eerste dagen moest ik haar wat aansporen om te eten, maar nu lebbert ze met smaak haar bak leeg hoor. Maar ze krijgt niet te veel, want ze is wat aan de maat, net als de oppasmama, hahahaa, ze moet iets op dieet.... (ach, arme meid..... ik weet hoe moeilijk dat is hoor!)
Maar, ze heeft haar draai nu wel gevonden. Gelukkig maar, want ze moet nog even blijven.

even ruiken hoor.....

oh, en hier wil ik ook even ruiken.....

zo, nu is het tijd voor een grote hoop....

en dan wil ik nu weer even snuffelen......

gezellig clubje....

de hele roedel, Sara en Kira voorop, Shiva aan de lijn, dan de twee terrorteckels Sam en Moos en ten slotte Bas.

Lekker plekkie hoor.....