vrijdag 30 november 2012

Piratenschip in de mist

Vandaag zijn we nog even lekker gaan uitwaaien. Nu is er in de Achterhoek natuurlijk geen echt strand. Maar bij Landal Braamt is wel een meertje met stukjes strand. Voordat ik met de honden ga wandelen zorg ik altijd dat ik even mijn oude kleren aantrek. Dat is voor hen al een seintje dat er iets staat te gebeuren. Als ik dan naar de auto loop om deze even op te halen zie ik Luna voor het raam staan. Ik hoor haar bijna denken, "hé, waar ga je nou heen, we zouden toch samen weg gaan....". Als ik dan vervolgens met de auto de oprit rij weten de honden het zeker, we gaan op stap! En zodra het hek opengaat springen ze in vliegende vaart de auto in. Ja, ja, ook Sara weet niet hoe snel ze in de auto moet komen. Het was behoorlijk koud bij het meer en flink mistig, maar dat mocht de pret niet drukken. Op het strand staat ook een piratenschip, daar kunnen de kindjes die op vakantie zijn in Landal lekker spelen. Maar rond deze tijd van het jaar is er natuurlijk niemand meer die lekker op het strand gaat spelen, dus het piratenschip was vandaag de uitgelezen plek om wat lekkere botjes te verstoppen. Altijd leuk tijdens een wandeling. Ook kwamen we nog een Beagle tegen waar de dames vol enthousiasme mee gingen spelen. Ondanks het koude weer vonden de meiden toch dat ze nog makkelijk even een duik konden nemen. Brrrrrrr
Op het vlot in het water zat op z'n gemakje een aalscholver uit te waaien.
Sara en Luna zijn inmiddels op een leeftijd dat het er af en toe heftig aan toe gaat. Kijvende wijven, die twee teven. Tja, dan zien die tanden er best eng uit en dat gegrom maakt het nog spannender. Het zijn en blijven teven hè.
Op de terugweg kwamen we nog een speelkameraadje tegen, de Friese Stabij Jelmer. Weer even lekker dollen met elkaar, het feest kon niet op. Het bazinnetje vond het maar wat fijn dat Jelmer even zijn energie kwijt kon. Ze vertelde vol lof over haar hondje, een echt Hollands ras. Toen ik haar vertelde dat de "grijze herder", zoals zij Sara omschreef, ook een echt Hollands ras was, werd ze even stil. Dat vond ze toch enorm interessant. Zij had toch echt gedacht dat het een grijze herder was...... Nadat we een poosje samen hadden gelopen kwamen we weer bij de parkeerplaats, waar we afscheid namen ven Jelmer en zijn bazinnetje. Sam en Chloe sprongen direct in de auto, Luna moest ik even roepen. Vervolgens riep ik Sara en het treuzelspelletje was weer begonnen. Mmmmmm, ik heb nog geen zin om naar huis te gaan..... waarom zitten die anderen nou al in de auto..... even wachten of ze er weer uit komen.....jammer hoor, ze blijven zitten.... nou, oké dan ga ik ook wel mee. En na een paar minuten springt ook Sara de auto in.


 
 










donderdag 29 november 2012

Topdog..

Nou, gisteren was het dan zo ver. De diploma uitreiking van de topdog opleiding. We gingen gezellig met het hele clubje uit eten. Nog even lekker na kletsen over alles wat we met elkaar hebben meegemaakt en geleerd. Jammer dat het nu is afgelopen. Van alle opleidingen die ik ooit heb gevolgd was dit toch veruit de beste en leukste! Vooral de wandelingen op de hei, deze waren niet alleen bijzonder leerzaam maar vooral geweldig leuk! Ook onze groepssamenstelling was erg leuk. Zes geweldige vrouwen met zeer uiteenlopende achtergronden en dan de drie mannen, top docenten! Ik zal het groepje zeker gaan missen, ben blij dat we via facebook nog wat contact kunnen onderhouden. Ik ben benieuwd wie van ons daadwerkelijk iets gaat doen met de opleiding. Ik ben het zeker van plan! Maar dan ga ik nog wel eerst het coachingstraject doen.
Voorlopig gaan er drie van ons binnenkort bij de wolvenopvang in Bilstain (Belgie) kijken. Dat heeft Erica (een van de dames) geregeld. Ik ben daarbij natuurlijk. Als ik iets geweldig vind, is het kijken bij de wolvenopvang!!!!!! Daar ga ik ook veel plaatjes schieten en er komt ongetwijfeld een leuk verslag op dit blog.
En zodra de hondjes oud genoeg zijn om mee te werken, kunnen jullie van alles lezen over mijn Topdog hondenbegeleidings training!!!!
Wordt  vervolgd.....

Meer weten over Topdog?
Leuk filmpje op You Tube:
http://www.youtube.com/watch?v=git01xXT0Og

Of deze site van Mens en Hond:
http://www.mensenhond.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=64

.

Wat was het toch leuk met de hele club op de hei!!!

Gezellige laatste avond in Gringo's... en de diploma uitreiking

Tja, dat is hem dan....



 

zondag 25 november 2012

mistige hei

Gisteren zijn we nog even lekker naar de hei geweest. Het was lekker rustig en behoorlijk mistig. Helaas had ik geen fotocamera bij me, dus echte foto's kon ik niet maken. Maar met mijn antieke telefoon heb ik nog wel geprobeerd wat plaatjes te schieten. De kwaliteit laat sterkt te wensen over! Ach, en het gaat erom dat de honden het naar hun zin hebben gehad! Ook heb ik weer een paar nieuwe ideetjes voor hersenwerk. Ik moet eerst even langs de gamma en manlief aan het werk zetten, maar als het klaar is, belooft het veel plezier te worden voor de hondjes. Wordt vervolgd.....






zondag 18 november 2012

hondenfeestje!

Wat een geweldig weekend was dit! Gisteren hebben we de verjaardag van Kevin en Luna gevierd. Luna is nu officieel 1 jaar oud. We hadden een lekker Cesar taartje voor haar, dat was smullen.

Vandaag zijn we naar de Loonse en Drunense duinen geweest. We hadden afgesproken met de hondjes van de andere blogs. Helaas kon Thorgal er niet bij zijn, hij zit nog met zijn mond vol wratjes, vervelend voor hem. Ook Okami was er niet en dus Yuna ook niet, ook dat was jammer. Maar Sara en Luna hebben wel kennis kunnen maken met Odin en Shadow en Zoran en natuurlijk Sara's halfbroer Doerak. Het was een waar hondenfeestje! De plek was betoverend mooi en het weer liet zich ook van zijn beste kant zien. Onderweg ernaartoe was het nog volop regen maar eenmaal in Udenhout kwam voorzichtig het zonnetje door. Het was een drukte van belang in de duinen. Veel mensen met honden en ook een groep ruiters. 
Sara had het direct al enorm naar haar zin, je kunt zien dat ze dan toch de saarloosjes herkent ook al heeft ze de jongens nog nooit ontmoet. Maar ook op herders is ze gek, dus Shadow vond ze ook geweldig (en hij zag haar ook wel zitten, hahaha, liefde op het eerste gezicht....)

Luna is normaal gesproken altijd enorm op Sara gericht en speelt zelden met andere honden. Dat merkte ik vooral tijdens de Topdog wandelingen op de hei. Maar vandaag was het toch andere koek. Zoran en Doerak vonden haar geweldig en hoewel ze het af en toe wel wat spannend vond, kreeg ze toch ook de smaak te pakken. Af en toe ging het haar iets te hard, dan hoorde je een enorme piep (ach, het is ook wel een beetje een pieperd, daar staan witte herders ook om bekend), maar ze ging toch zelf ook achter de jongens aan.




Sproetje was er niet bij, ach begrijpelijk, ik had Sam en Chloe ook niet meegenomen. Maar tijdens de wandeling kwamen we nog voldoende kleine hondjes tegen die ook gewoon tussen onze wolfjes door liepen en speelden dat het een lieve lust was. Luna had een "stalker",  een zwarte teckel basset mix. Hij was met zijn bazinnetje en Jan van Summeren aan de wandel. Grappig dat ik dus Jan van Summeren nog even sprak (hij is oprichter van stichting Zorgdier). In eerste instantie herkende hij me niet, maar toen ik mijn naam zei, ging er bij hem weer een lampje branden. Ik probeer mijn werkgever zo ver te krijgen dat ze met Jan in zee gaan en een aantal van onze scholen aan stichting Zorgdier te koppelen. Animal assisted education. Dus dier in de klas, ter bevordering van de leerprestaties. We hebben even staan praten, maar als snel liep onze roedel verder, dus wij weer mee natuurlijk. De teckel basset mix bleef echter dicht bij Luna en moest even worden aangelijnd, want anders hadden we er weer een hondje bij gehad. Hahaha, dat zou Sam niet accepteren denk ik.




Ook kwamen we een schattig klein border collie pupje tegen. Vertederend om te zien hoe al die grote honden even voorzichtig bij deze kleine baby wilden kijken!




Een stukje verder kwamen we bij een grote plas water, de honden konden even wat drinken en dollen met de andere honden die daar aan het spelen waren. Daar waren ook een koppel Sint Bernards en Leonbergers. Ach, dan zijn onze hondjes ineens helemaal niet meer zo groot!






We naderden de parkeerplaats en het laatste stukje moesten de hondjes aangelijnd worden. Voor Sara was dat even stress. Er waren heel veel mensen op het weggetje van en naar de duinen en die drukte vindt ze niet zo fijn. Aangelijnd voelt ze zich dan wat onveilig, ze kan niet weg als ze dan wil. Maar het ging toch redelijk.


Ik vond het zo af en toe best lastig om Zoran en Doerak uit elkaar te houden. Kijk Odin heeft duidelijk meer wildkleur, dus dat was niet zo moeilijk, maar die andere twee lijken toch echt wel een beetje op elkaar! Of niet dan??



Eenmaal bij de parkeerplaats besloten we nog even iets gaan drinken bij restaurant Bos en Duin. Heerlijk op het terras in het zonnetje, wat een genot. De Saarloos mannen zijn dan toch wat rustiger dan Sara, maar toen we eenmaal zaten werd ze ook rustig. In de auto op de terugweg heb ik ze niet meer gezien. Normaal zit ze meestal lekker naar buiten te kijken terwijl Luna ligt te slapen in de auto, maar nu lagen ze beiden voor pampes. Thuis hoorde ik dat Sam en Chloe het toch niet zo hadden kunnen waarderen dat ik met de twee meiden weg was geweest. Sam had echt heel zielig zitten janken en Chloe had af en toe voor het raam staan piepen.... Tja, morgen mogen zij ook weer mee. Het was een geweldige wandeling en zeker voor herhaling vatbaar. En dat gaan we natuurlijk ook organiseren want Thorgal en Okami moeten dit ook een keer meemaken!! Dus er komt zeker nog een keer een blogwandeling!!








vrijdag 16 november 2012

Ons dagelijkse wandelingetje

De laatste tijd heb ik het eigenlijk erg druk. Gelukkig is Jan wel weer terug uit het ziekenhuis, maar hij is nog niet helemaal topfit! Veel tijd om te schrijven op het blog is er dus niet. Maar soms zijn een paar foto´s van de dagelijkse wandeling ook wel leuk. In deze tijd van het jaar is de natuur op zijn mooist! Prachtige kleuren! Meestal ga ik met de honden naar het Iddinkbos, dat is vlak bij. Vandaag wilde ik een keer kijken bij de Landgoed de Slangenburg in Doetichem. Men zegt dat je in het stuk bos aan de zuidzijde van de Varsseveldse weg de honden los mag laten lopen. Nou, dat viel een beetje tegen. Nergens een bordje te zien dat de honden los mochten. Ik heb het er toch maar op gewaagd, maar ook het bos viel me wat tegen. Brede wandelpaden, recht toe recht aan, beetje saai. Veel ouderen die (zonder hond) aan het wandelen waren en niet zo vrolijk keken als ik met het stel langs liep.
Ik hield het er al snel voor gezien en op de terugweg zijn we toch maar weer even bij het Iddinkbos gestopt. Zo, dat was leuker. Helaas was het laatste maisveld deze keer ook gemaaid. (we komen langs 3 maisvelden en de honden vinden het heerlijk om daar dwars doorheen te razen). Hier en daar bij overhangende bomen hadden ze een stukje laten staan, konden de hondjes toch nog verstoppertje spelen.
We hebben ook nog even een hersenspelletje gedaan. Ik verstop dan wat brokjes onder bladeren of op boomstammen. Vinden ze altijd leuk. Sara is dan weer de enige die bedenkt dat je ook met twee poten op de stam kan gaan staan, dan ontdek je misschien nog wel beter waar die brokjes verstopt zijn!
Aan de rand van het bos grenst het land van de boer. Hij heeft koeien in de wei staan. Zo af en toe willen Sara en Luna nog wel eens lekker over het weiland racen! Veel kwaad kan het niet, maar ik denk dat de boer het niet echt kan waarderen. Luna kijkt niet eens naar de koeien, ze doet gewoon haar eigen ding, rennen, rennen en nog eens rennen. De koeien staan wel een beetje dom naar de honden te kijken. En Sara staat meestal een beetje dom terug te kijken. Maar ach, als ik dan even fluit, komen ze weer snel het bos is.
Onze bejaarde dame Chloe kan tegenwoordig ook weer behoorlijk mee komen. We zijn een poosje geleden begonnen met het verhogen van de schildklier tabletjes en dat heeft echt effect. Ze zit nu wel aan een behoorlijk hoge dosis, maar als zij zich er goed bij voelt, is het mij best! Ze rent lekker heen en weer en speelt zelfs af en toe even! Al met al toch leuk gewandeld.
Morgen is Kevin jarig, komt er gezellig visite. Voor Sara is dat altijd weer even de kat uit de boom kijken, maar na een paar minuten gaat ze lekker bij ze zitten om zich te laten kroelen. Luna is ook in november jarig. We weten alleen niet precies wanneer, dus hebben we maar bedacht dat ze gelijk met Kevin jarig is. Morgen dus dubbel feest. Kevin 19 jaar en Luna 1 jaar.